25n
25N
25N

Les terrasses s’adapten a la reobertura amb hidrogel desinfectant, cartes digitals o pagaments amb targeta per prevenir els contagis

Les terrasses obriran en la fase 1 de la desescalada, una fase a la qual la Comunitat Valenciana accediria a partir del pròxim dilluns dia 11 de maig

Les terrasses s’adapten a la reobertura amb hidrogel desinfectant, cartes digitals o pagaments amb targeta per prevenir els contagis

Tot apunta que el ministre de Sanitat aprovarà la petició de la Comunitat Valenciana de passar a la fase 1 de la desescalada la pròxima setmana. Les dades són relativament positives respecte al descens de contagis i d’ocupació dels hospitals i la Comunitat es troba entre les menys afectades per cada 100.000 habitants. Així doncs, l’entrada en la fase 1 permetria la reobertura de terrasses de locals de restauració per a l’admissió de clients. Unes terrasses que hauran d’estar al 50% de la seua ocupació i que hauran de garantir la distància de dos metres de seguretat entre les taules del local.

Una de les mesures de prevenció de contagi obligatòria serà la instal·lació de dispensadors d’hidrogels desinfectants perquè els usuaris puguen llavar-se correctament les mans abans de fer ús de les instal·lacions. Així queda constatat en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), on també queden plasmades altres mesures com la utilització de cartes digitals o amb codi QR, de manera que els clients podran consultar la carta a través del telèfon mòbil, o la redacció de les mateixes cartes en pissarres. En la mateixa línia d’evitar l’intercanvi de material entre persones, es recomana sempre que siga possible fer ús de les targetes bancàries a l’hora de pagar el servei.

Qualsevol producte d’autoservei, com són els tovallolers, les olieres o els salers, quedara reemplaçat per monodosis d’aquests productes o per consum a demanda del client. A més, les tapes s’hauran de servir individualment per a evitar el contacte de diverses persones en la mateixa vaixella.

Quant a la neteja i desinfecció del material de les terrasses, com les taules i les cadires, s’haurà de realitzar dues vegades com a mínim al dia, i es recomana fer-ho també quan un nou grup de persones hi accedisca. A més, només es podrà accedir als lavabos d’un en un, i la desinfecció d’aquests es realitzarà sis vegades al dia, com a mínim.

S’han de garantir condicions laborals segures per a tots els treballadors, que hauran de fer ús d’equips de protecció individual (EPI) i equipar-se amb una mascareta, sempre que no siga possible respectar la distància de seguretat amb els clients o amb altres treballadors.

La possibilitat plantejada d’ampliar horaris va quedar rebutjada per la Regidoria d’Espai Públic, ja que consideraven que podria afectar el dret al descans dels veïns de les zones més saturades. No obstant això, la regidora Lucia Beamud sí que es va comprometre a agilitzar la concessió de noves terrasses.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 3 =