25n
25N
25N

Mesures de control i seguretat per a la festa de cap d'any a la Plaça de l'Ajuntament

Mesures de control i seguretat per a la festa de cap d'any a la Plaça de l'Ajuntament
27/12/2017 -

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha presidit aquest matí la reunió de la Junta Local de Seguretat Ciutadana en la qual han participat també la regidora Anaïs Menguzzato, de Protecció Ciutadana, i el regidor Pere Fuset, de Cultura Festiva, junt amb representants de la Delegació del Govern, comandaments policials i del cos de bombers. Després d’aquesta sessió on s’han acordat les mesures de seguretat per als pròxims esdeveniments multitudinaris nadalencs de nit cap d’any i Reis, Ribó, Menguzzato i Fuset han insistit a demanar a la ciutadania que arribe amb antelació a la plaça de l’Ajuntament per a passar els controls establits en les tres entrades habilitades, en els quals s’impedirà l’entrada d’envasos de cristall i llandes de metall.

L’alcalde Joan Ribó ha demanat col·laboració als mitjans de comunicació per a fer públiques les mesures de control i seguretat de cara a la festa de final d’any en la mateixa plaça de l’Ajuntament. “Es va a fer com en altres anys un control de botelles de cristall a l’entrada, perquè no entre cap en la plaça. La segona cosa que volem demanar és que la gent venja amb una certa puntualitat, perquè enguany no obrirem els controls durant els últims minuts perquè entre tothom. És imprescindible mantenir la seguretat, una seguretat que està garantida, i per açò no relaxarem els controls d’entrada sinó a mantenir-los encara que puga quedar-se gent fora”, ha assenyalat Ribó en aqueixa petició d’antelació a la qual també s’ha referit el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

La regidora de l’àrea de Protecció Ciutadà, Anaïs Menguzzato, ha recordat que els aspectes tècnics d’aquestes mesures s’han abordat ja “en les reunions mantingudes durant el mes de desembre amb Policia Nacional i Guàrdia Civil. “Per la part que afecta la Policia Local per a la festa de nit de cap d’any comptarem amb 39 agents més que l’any passat, fins a un total de 170, i amb 33 agents més per al dia de la cavalcada de reis, fins a aconseguir la xifra de 219”. Igual que Ribó ha insistit que “hem de fer eixa labor pedagògica perquè muntem un sistema de seguretat per a garantir la seguretat de tots aquells que vénen a la plaça de l’Ajuntament a gaudir d’una festa divertida i agradable. Hem de fer eixos controls que tindran tres punts d’entrada i demanem a la gent que vinga amb antelació, a més de recordar-li que no es permetrà l’entrada amb botelles de vidre.”

PUNTS D’ACCÉS I EIXIDA

Els tres punts de control estaran en Marqués de Sotelo, Sant Vicent amb María Cristina i carrer de les Barques i també hi haurà punts d’eixida degudament anunciats i senyalitzats, com ha explicat el regidor Pere Fuset, Fuset “Hi haurà punts d’eixida i no es podrà eixir pels punts d’entrada que estaran perfectament indicats en enregistraments i en elements de cartelleria”. També s’ha referit a les mesures perquè la gent diposite el vidre en els contenidors. “Hem posat tot el que estava de la nostra part per a fer-ho amable i que la gent es divertisca, per a tenir una festa segura que és en definitiva el que més ens importa”, ha afegit Meguzzato, que també s’ha referit al fet que “com vam fer l’any passat, este també s’establirà el CECOOR en el mateix Ajuntament, on estarà Policia Local i la resta de forces i cossos de seguretat per a coordinar les actuacions que anaren necessàries.”

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha recordat que “la festa començarà a les 22’45 i acabarà a la 1’45 de la matinada. Per tant eixa petició d’antelació que fem és específicament per a les campanades, el moment més important de la nit, però la gent podrà continuar venint. Si la gent vol menjar-se els raïms en la plaça que venja amb antelació”. Fuset ha recordat que “hi haurà una locució, en valencià i en castellà, recordant les mesures de seguretat, que hem ampliat el nombre d’urinaris en diferents llocs i també es projectarà informació sobre les eixides d’emergència, la ubicació de les ambulàncies, la zona per a persones amb mobilitat reduïda. Totes aquestes indicacions es difondran tant per àudio com per vídeo aprofitant la pantalla que s’instal·larà.”

50.000 PERSONES

S’estima que a aquesta festa en la qual tampoc es permetrà l’entrada de llandes de metall i en la qual els brindis hauran de ser amb copes de plàstic acudiran al voltant de 50.000 persones “entre la gent que entra i ix, els que vénen havent sopat i els que vénen després dels raïms”.

L’augment d’efectius de la Policia Local pel que fa a l’any anterior serà tant en la plaça de l’Ajuntament, 75 agents enfront dels 65 de l’última edició, “com en el servici ordinari que presta la nova unitat UCOS, 49 policies enfront dels 37 de l’any passat i els 46 que hi haurà enguany en el servici ordinari en els districtes, per 29 l’any anterior”, ha informat Menguzzato, qui ha recordat que les mesures de control front davant un altre tipus d’incidències els realitzarà la Policia Nacional, “però nosaltres demanarem a la gent que òbriga i ensenye el que porta en les motxilles i bosses en el moment d’entrar.”

La regidora de Protecció Ciutadana ha explicat que l’augment d’agents es deu “a l’increment del personal nocturn d’UCOS i de les unitats de districte que ha permés la reestructuració que hem realitzat enguany”. Per a Menguzzato “és “fonamental que prestem el millor servici possible a la ciutat en tots aquells esdeveniments o esdeveniments que suposen concentracions de persones”.

CONTROLS DE VELOCITAT I ALCOHOLÈMIA

L’alcalde Joan Ribó ha dit més tard que eixa última nit de l’any “controls d’alcoholèmia i velocitat n’hi haurà i molts per a evitar accidents. Beure i conduir un cotxe han de ser dues coses absolutament incompatibles.”

Per la seua banda, Pere Fuset ha manifestat que “la gent que ha vingut els dos últims anys ha pogut comprovar que es tracta d’una festa familiar per a gaudir. No hem tingut cap conflicte i confiem que enguany tampoc n’hi haja. Anime a les famílies al fet que vengen a eixa celebració de les campanades amb fluïdesa i calma, i si volen prendre’s els raïms que ho facen com a mínim vint minuts abans perquè puguen assegurar-se l’entrada a la plaça.”

Fuset ha aprofitat per a recordar el contingut de l’espectacle programat en la plaça. “Estem parlant d’un xou de més de 60 focus d’il·luminació i que convertim en balconada de l’Ajuntament en una cabina de dj, amb quatre dj valencians, amb quatre estils diferents que representen la diversitat musical. Comptem també amb un espectacle piromusical que serà just després de les campanades, i prèviament hi haurà un espectacle de llums.”

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 2 =

bombers
CCCC
bombers