caixa popular

Un 9 d'Octubre reforçat a prova d'ultres

Marlaska: “Prendrem mesures perquè no es repetisquen els incidents registrats el passat 9 d’Octubre”

E.P.

Un 9 d'Octubre reforçat a prova d'ultres
19/09/2018 -

S’acosta la celebració del 9 d’Octubre, dia de la Comunitat Valenciana, i és inevitable acordar-se del lamentable altercat violent dut a terme per un grup ultra que va atacar a periodistes i assistents que es manifestaven en la tradicional convocatòria que, des de fa 30 anys, organitza la Comissió 9 d’Octubre on cada grup és lliure de reivindicar les seues idees. Aquest altercat violent s’ha saldat amb l’arrest d’un total de 19 persones que van ser els artífexs d’un atac vergonyós.

Així, no és d’estranyar que la preocupació perquè aquesta situació torna a repetir-se estiga en l’ambient. D’aquesta manera, era el senador territorial de Compromís, Carles Mulet, qui reclamava al Govern unes mesures per a garantir que, en aquesta ocasió, el 9 d’Octubre es desenvolupe “en pau” i evitar “la violència per part dels de sempre, que ja s’estan organitzant per a aconseguir tot el contrari, com pot comprovar-se en les xarxes socials, amb l’objectiu d’entelar un dia molt important per a tots els valencians”.

“El passat any es van produir desenes d’agressions, intimidacions a col·lectius, representants públics, partits polítics a València amb total impunitat. Les xifres oficials reflecteixen un grau escandalós d’agressions de grups ultra. Tot això es va produir amb l’aquiescència dels responsables del Govern en l’autonomia” I és que la presència d’aquests grups violents d’extrema dreta s’ha fet més visible en els últims temps, realitzant actes tan vergonyosos com l’escarni en el domicili de la vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, o la manifestació enfront de la seu de Compromís, el passat 25 d’abril, que va obligar a tancar i desallotjar el local.

En aquesta ocasió, ha sigut el ministre d’Interior, Fernando Grande-Marlaska qui s’ha pronunciat sobre aquest tema, després de ser preguntat en els actes del Dia de la Policia de la Generalitat. “Estem preocupats pels grups radicals que sembla que fan de la violència un modus vivendi i que alteren la convivència”. En aquest sentit, ha assegurat que “prendrem totes les mesures precises perquè tothom celebre conforme a les seues idees un dia tan especial com a aquest”, i prevenir incidents com els registrats el passat 9 d’Octubre perquè “no es convertisca en un xafarranxo que diu molt poc dels quals intervenen”.

I és que és necessari recordar que la manifestació de la vesprada es convoca, des de fa 30 anys, amb un lema que està relacionat amb els senyals d’identitat valenciana – la de l’any passat era “Sí al valencià” – i on les diferents associacions i plataformes expressen el que volen. Mónica Oltra explicava que “hi ha qui es manifesta pacíficament i hi ha qui arriba amb barres de ferro i bats de beisbol, Açò ja no és un debat, és feixisme, violència i delinqüència. L’element distorsionador del 9 d’Octubre no és que cadascun demane el que vulga, com si volen venir de Catalunya a demanar la independència o com si volen demanar un coet per a anar a la lluna. El que trenca és la violència, i no acceptar que un altre puga pensar diferent de tu“.

Més informació


try valencia

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu − 1 =

Valencia orgullosa
sempre teua