25n
25N
25N

Noves mesures per a reforçar la neteja en els carrers de València

Augmente de personal i noves màquines per a garantir una ciutat més neta

Noves mesures per a reforçar la neteja en els carrers de València
18/01/2018 -

La polèmica de la neteja de la ciutat de València és un tema que sempre està present, i més quan es produeixen esdeveniments de gran envergadura per a la ciutat. Així, després del dia de Reis, va ser el Partit Popular valencià qui criticava la gestió del Consistori en el manteniment de la neteja de la ciutat per un suposat col·lapse en els contenidors. No obstant això, les dades mostren tot el contrari.

En aquest sentit, les queixes veïnals no solament han caigut en un 11% en el registre d’entrada, un 18% en el 010 i un 5% en l’oficina de queixes, sinó que a més, i d’acord amb les dades que es van presentar per part de la Regidora de Gestió de Residus Sòlids, Pilar Soriano, la neteja en els carrers de la nostra ciutat ha millorat en un 11% i, en concret, els residus han baixat de 2 quilos per cada 500 metres a 1,78 quilos. No obstant això, des de l’Ajuntament de València ja han anunciat que continuaran millorant el programa de neteja.

Tant és així, que ja s’han anunciat les noves mesures que es duran a terme durant el 2018 per a aconseguir una València molt més neta. D’aquesta manera, el pressupost municipal compta amb 67,06 milions d’euros, un 4,4% més que l’any passat, un 14,32% més que en 2016, i un increment de 10 milions d’euros respecte a 2015. Una aposta clara pel programa de neteja que, enguany, abordarà aquelles àrees més demandades per la ciutadania.

Així, les noves mesures de neteja reforçaran la recollida d’objectes amb set equips nous tant en els dies laborals, com a festius. Així mateix, es reforçarà també la neteja de carrers amb l’adquisició de cinc màquines noves. Quant a la neteja de solars i zones sense urbanitzar, s’ha creat nous equips de treball en dies laborals per a intensificar aquestes accions. Finalment, l’escombratge manual també s’incrementa durant els dies festius tant pel dia, com a la nit.

A tots aquests reforços, s’afig la consolidació del servei pilot de recollida orgànica, al que s’afegirà més personal per a assegurar la seua eficàcia, mentre que la recollida de residus sòlids urbans, de paper i cartó i d’envasos, també comptarà amb nous equips per al 2018.

Sessions informatives en els barris

Com ja es va fer l’any anterior, des de l’Ajuntament de València es duran a terme sessions informatives en els diferents barris valencians, amb l’objectiu d’informar els veïns de les diferents mesures que s’implantaran, així com per a atendre les seues peticions. El primer barri va ser el d’Abastos, que va tenir ahir la seua jornada informativa. Així, i fins al pròxim 21 de febrer, la campanya d’informació recorrerà els barris de Ciutat Vella, Exposició, Marítim, Russafa, Patraix i Trànsits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set + 15 =

bombers