25n
Orgull
Orgull

Puig anuncia mesures per a reduir llistes d'espera mitjançant l'autoconcert i un pla de xoc amb la privada

Es compromet a “accelerar” la reversió de l’Hospital de Dénia perquè passe a la gestió pública abans d’acabar la legislatura

Puig anuncia mesures per a reduir llistes d'espera mitjançant l'autoconcert i un pla de xoc amb la privada
11/09/2018 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat aquest dimarts un acord integral d’actuacions per a reduir les llistes d’espera, mitjançant un pla d’autoconcert, major capacitat del pacient per a triar el centre i un pla de xoc amb la privada, i s’ha compromès així mateix a “accelerar” la reversió de l’Hospital de Dénia perquè passe a la gestió pública abans d’acabar la legislatura.

Puig, en el seu discurs en el Debat de política general, ha assenyalat que el Consell “comparteix” la “preocupació” de la ciutadania per la demora sanitària a pesar que s’ha reduït el temps mitjà de 115 a 99 dies, unes xifres que segueixen sent “inacceptables”. Per açò, se serviran de “tots els mitjans disponibles” de la Generalitat
Valenciana per a reduir-los.

Entre ells, engegaran un pla d’autoconcert pagant més als professionals que “més aporten” per a reduir les llistes i “reequilibrar els departaments” i es donarà major capacitat al pacient per a triar entre un major ventall d’hospitals públics i concertats per a operar-se. Finalment, s’impulsarà un pla de xoc perquè els centres privats assumisquen a part dels pacients de les llistes d’espera.

D’altra banda, ha assenyalat que seguiran amb el seu compromís de recuperar a la gestió pública els departaments sanitaris privatitzats on era “necessari que el ciutadà i no el benefici empresarial torne a ser el centre”.

Així, després de la reversió de la Ribera en acabar la concessió s’ha compromès a accelerar el procés en l’àrea de salut de la marina, que “passarà a ser de gestió cent per cent pública abans d’acabar la legislatura” amb “totes les garanties jurídiques, amb diàleg i cooperació de l’empresa concessionària” i “sempre tenint present l’interés del pacient i dels professionals”.

Puig ha destacat que la sanitat valenciana té “molts aspectes millorables” però es pot “presumir de tindre un sistema universal, eficient, amb professionals excel·lents i una qualitat reconeguda en el món”. De fet, ha destacat que d’acord amb el baròmetre sanitari el grau de satisfacció amb el sistema públic valencià és “el més alt” des de 2001 i supera a la mitjana nacional.

NOVES INFRAESTRUCTURES

Per això, ha recordat que el pressupost destinat a sanitat, “pilar essencial” l’Estat de Benestar, ha augmentat en quasi 900 milions i en 2019 l’objectiu és superar els 1.000 milions d’euros respecte a 2015. Aquesta quantitat permetrà el pròxim any que hi haja 18.000 places d’ocupació “estable i de qualitat” i ha recordat a més que el pla de dignificació d’infraestructures sanitàries compta amb una inversió de 359 milions.

D’aquesta manera, una vegada adquirit l’edifici per a ampliar l’Hospital Clínic aquest mateix mes s’iniciarà el concurs per a la primera fase del projecte. Així mateix, s’implantarà un pla primària dotat amb 90 milions per als centres de salut i consultoris auxiliars.

Finalment, ha anunciat la construcció de l’Institut de cerca sanitària i Biomèdica a Alacant (Isabial) i per a avançar en la “confortabilitat” dels pacients i els seus familiars a través d’una nova app d’humanització i informació sanitària.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

10 + quatre =