25n
25N
25N

El nou Botànic serà el més verd fins la data amb projectes i lleis cap a la transició ecològica

En el discurs d’investidura, Ximo Puig va voler deixar clar abogarà per declarar la emergència climàtica en la comunitat

El nou Botànic serà el més verd fins la data amb projectes i lleis cap a la transició ecològica
13/06/2019 -

Ahir, Les Corts assenyalaven la jornada com una data important per a la seua història. Ximo Puig, l’únic candidat a presidir la Generalitat Valenciana, realitzava el seu discurs d’investidura en la qual s’ha convertit en la legislatura més plural després de l’entrada de Vox i EUPV en el parlament valencià. Una ocasió que el socialista va utilitzar per a marcar els principis dels tres socis del nou Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem), el creixement, la igualtat i la democràcia, les polítiques de la qual partiran de la sostenibilitat, l’altra gran aposta del nou pacte, segons va assenyalar.

“Diguem les coses pel seu nom: el canvi climàtic ja s’ha transformat en emergència climàtica. Per això, propose que Les Corts declaren d’emergència climàtica la Comunitat Valenciana, perquè estem consumint i degradant est planeja que és la nostra vida”. Així es va manifestar Puig durant el seu discurs per a anunciar una de les principals novetats que portarà la nova legislatura: la implantació d’un eix específic amb mesures per a impulsar la transició ecològica i lluitar contra l’emergència.

I és que dins del principi de creixement, el president en funcions fins que hui es vote, va voler deixar clar que no es pot aconseguir un creixement sostenible si no s’aborda “amb decisió la lluita contra el canvi climàtic”, per la qual cosa creu necessari que es treballe en un equilibri entre la naturalesa i l’economia on el Consell siga clau per al seu desenvolupament. Així, va ressaltar que hi haurà una ‘vicepresidència verda’ que finalment correspondrà a Unides Podem després d’intenses negociacions encallades per aquesta qüestió, entre altres.

Així, entre les mesures que planteja aquest eix, Puig va anunciar la proposta d’una Llei de Canvi Climàtic i Transició Ecològica, “que incorporarà un eix específic d’adaptació, mesures de foment d’energies renovables i la integració de la política de sostenibilitat ètica en totes les àrees de la gestió pública”.

Així mateix, encara que no va donar molts detalls, el socialista va manifestar que el Botànic impulsarà una llei d’Economia Circular i una altra de Benestar Animal. També se signarà un Pacte pels Boscos Valencians, impulsaran una Estratègia Valenciana per la Biodiversitat que protegisca a les espècies i una Estratègia Valenciana de l’Aigua. Un altre dels projectes, així mateix, serà el de la creació del Centre de Control de la Contaminació Atmosfèrica.

D’aquesta manera, sembla que el nou govern treballarà en el creixement de la Comunitat Valenciana en aquests quatre anys, però amb límits perquè aqueix creixement no genere, precisament, un retard quant a la protecció del medi ambient. “La transició energètica ja no és sol una qüestió de justícia o d’ecologia, sinó també de supervivència i de seguretat per a la vida de les persones”, va explicar, per a reiterar que “créixer sense respectar el medi ambient, és suïcida”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 4 =

Informacion coronavirus
escalante
Informacion coronavirus