25n
25N
25N

La Generalitat recomana a taxis i VTC seguir mesures preventives davant el coronavirus

La Generalitat recomana a taxis i VTC seguir mesures preventives davant el coronavirus
20/03/2020 -

La Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha informat el col·lectiu de professionals del taxi i les VTC sobre les mesures preventives a seguir per a mitigar els efectes del COVID-19.

Les mesures establides estan orientades a seguir les recomanacions sanitàries generals, oferir informació i recomanacions per a evitar el contagi al client, que a més ha d’aparéixer de manera visible a l’interior de taxis i VTC, i reforçar i intensificar els protocols de neteja.

De manera individual, la Generalitat insta a adoptar mesures d’higiene de mans freqüent, especialment després del contacte directe amb persones malaltes o el seu entorn, i a utilitzar mocadors d’un sol ús. En cas de presentar símptomes respiratoris, es recomana evitar el contacte pròxim, mantenint una distància d’un metre aproximadament amb clients o altres persones.

Protocol de neteja

A més de la higiene personal, es recomana intensificar els protocols de neteja a l’interior del vehicle, que han de realitzar-se amb guants d’un sol ús, amb especial atenció en les superfícies de risc de l’interior del vehicle com a cinturons de seguretat, reposabraços, manetes d’obertura de portes o mecanismes de tancament i obertura de finestretes.

Per a realitzar la neteja i desinfecció, es recomana l’ús d’aigua i detergent, complementat per l’ús de solucions recentment preparades d’hipoclorit sòdic. Amb caràcter general, la freqüència de neteja i desinfecció mínima ha d’establir-se en la finalització dels torns de treball (com a mínim cada 24 hores).

Interior dels vehicles

El COVID-19 és un virus respiratori i, per tant, qualsevol mesura que incremente la ventilació i la freqüència de les renovacions de l’aire interior del vehicle són d’alt valor preventiu. Atés que els filtres dels climatitzadors dels turismes no estan dissenyats per a retenir o filtrar virus, la Conselleria destaca que una de les millors mesures preventives possibles és operar el vehicle sense climatitzador, amb les finestres totalment o parcialment obertes.

Igualment, es recomana disposar a l’interior del vehicle o àrea del conductor d’un xicotet repositori de material de protecció, principalment de guants i màscara.

En la mesura que siga possible, la Generalitat recomana rebre el pagament del servei mitjançant mitjans telemàtics per a evitar el pagament en efectiu i mantenir una distància prudencial amb el client evitant sempre el contacte directe.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − setze =