25n
25N
25N

L'Ajuntament impulsa mesures per a normalitzar la vida de persones amb autisme

L'Ajuntament impulsa mesures per a normalitzar la vida de persones amb autisme
25/04/2019 -

L’Ajuntament en Ple s’ha compromés a continuar implementant des de totes les àrees de l’administració municipal mesures que milloren la normalització de la vida de totes les persones amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) o qualsevol altre tipus de discapacitat Intel·lectual, física o orgànica. Aquest acord ha sigut pres per unanimitat de tota la corporació municipal com a alternativa plantejada per la regidora de Benestar Social, Consol Castillo, a la moció presentada inicialment per la regidora del Grup Municipal Ciutadans, Amparo Picó, i després d’incorporar també una esmena del Grup Municipal Popular.

En el preàmbul de la moció de la regidora Amparo Pico es detallaven alguns dels punts de la Carta de Drets de les Persones amb Autisme adoptada pel Parlament Europeu el 9 de maig de 1996, relatius al seu dret a «portar una vida independent i desenvolupar-se en la mesura de les seues possibilitats, a portar una vida plenament productiva en la dignitat i la independència», amb accés als equipaments , als mitjans de transport «i a la llibertat de desplaçament»

Tots els grups han coincidit en la necessitat de continuar promovent mesures que afavorisquen l’accessibilitat i l’accés normalitzat de totes les persones amb TEA als servicis i infraestructures que ofereix la ciutat. La regidora no adscrita, María Dolores Jiménez, ha anunciat el seu vot favorable, igual que ho ha fet Lourdes Bernal, en nom del Grup Popular, després d’assenyalar que «esta moció va en benefici de les persones amb TEA i especialment dels més xicotets».

Amparo Picó ha assenyalat la voluntat de recollir en la seua moció les reivindicacions del col·lectiu de familiars de persones amb TEA, «donada la sensibilitat de tots els col·lectius socials i la necessitat d’un compromís clar i ferm de l’Ajuntament».

La regidora Consol Castillo, proposant de l’alternativa a la moció inicial, ha assenyalat que recollia l’esperit de la moció del Grup Ciutadans, però puntualitzant que, per exemple, la directiva sobre persones autistes «ha canviat molt respecte a la Carta de Drets aprovada en 1996, i ressaltant la labor duta a terme durant aquest mandat pel Govern de la Nau, «un govern que ha demostrat ser molt sensible respecte a aquest tipus de situacions, i així li ha sigut reconegut amb diferents premis».

Castillo ha recordat que «estem en procés de constituir el Consell de la Discapacitat», i ha ressaltat que «tots estem ací per a treballar en la normalització de la vida de les persones que pateixen aquest tipus discapacitat».

Consol Castillo ha aprofitat la seua intervenció per a acomiadar-se de tots i totes com a regidora de Benestar Social, ja que, com és sabut, no opta a la reelecció com a regidora. «Ha sigut un plaer i un orgull formar part del Govern de la Nau», ha afirmat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 19 =

museo prehistoria