25n
25N
25N

Puig anuncia les noves mesures per a la fase 3 a la Comunitat Valenciana

Desplaçament entre províncies o augment dels aforaments, entre algunes de les mesures per a la fase 3

Puig anuncia les noves mesures per a la fase 3 a la Comunitat Valenciana
13/06/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha presentat el decret amb la normativa per a la fase 3, que entrarà en vigor a partir del pròxim 15 de juny. Un decret que permetrà a la Comunitat Valenciana “alçar-se” i avançar cap a “una normalitat millorada”. Així, el text, que es publicarà en el DOGV, conté 53 articles que flexibilitzen en major mesura les pautes marcades pel Govern central perquè, diu, “els indicadors sanitaris a la Comunitat Valenciana són molt favorables”. “Ha arribat el moment d’alçar-se i de salvar l’ocupació i l’economia”, ha apuntat Puig.

En aquest sentit, a més d’eliminar les franges horàries, reduir la distància de seguretat a 1,5 metres i permetre els desplaçaments entre províncies, el decret amb la normativa per a la fase 3 amplia significativament els aforaments permesos per al comerç, l’hostaleria i la restauració. Això sí, el president ha remarcat que sempre que no es puga mantenir la distància de seguretat, “serà obligatori l’ús de les mascaretes”.

En l’àmbit més econòmic, s’augmenta l’aforament a l’interior dels comerços fins al 75%, de la mateixa manera que als mercats ambulants o als locals dels centres comercials. Eixe 75% de l’aforament també es permetrà a l’interior de bars, restaurants i cafeteries, a més de permetre el consum en barra amb una distància d’1,5 metres entre clients.

Les terrasses podran ocupar-se al 100%, mantenint una distància de 2 metres i en grups no superiors a 20 persones; mentre que es permetrà l’obertura de discoteques i locals d’oci nocturn amb un terç de la seua ocupació i sense poder fer ús de la pista de ball.

Finalment, els hotels podran arribar al 75% de l’ocupació i fer ús de les zones comunes, també amb un 75% de l’aforament; i els salons de joc i cases d’apostes reobriran amb un 50% de l’aforament.

Respecte a l’àmbit educatiu, les escoles de 0 a 3 anys i el cicle d’Infantil podrà reprendre les classes presencials a partir del 19 de juny. Així mateix, en Primària, Secundària i Batxillerat es permetrà les tutories presencials i la realització d’activitats escolars, així com el reforç en grups reduïts per a l’alumnat que es presente a les proves d’accés a la universitat. Finalment, es reprenen les pràctiques presencials per a l’alumnat universitari.

Quant al sector cultural, les sales de les biblioteques tindran un aforament del 75%, igual que els museus i monuments – amb un màxim de 20 persones per grup – i cinemes, teatres i auditoris amb un màxim de 800 persones en espectacles a l’aire lliure. Respecte a les places de bous, es permetrà un 50% de la seua ocupació.

A més, es reobrin els parcs recreatius infantils; les escoles d’estiu amb un 75% de l’aforament i un màxim de 250 persones a l’aire lliure i 100 en interior; així com les piscines municipals, comunitàries i d’hotels amb un 75% de l’ocupació. Cal afegir que, a partir del dilluns, es reobrin els zoològics, aquaris i fires d’atraccions amb un 75% de l’aforament i les visites guiades turístiques podran realitzar-se amb un màxim de 20 persones.

Finalment, es permetrà la pràctica esportiva a l’aire lliure en grups de fins a 50 persones i l’ús d’instal·lacions esportives i piscines cobertes amb un 1 usuari per cada 4 m².

El president de la Generalitat ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana per a continuar complint amb les normes i recomanacions d’higiene i seguretat perquè “qualsevol relaxació pot portar-nos a la part més fosca del túnel”. Per això, ha demanat prudència, però també esperança.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + cinc =