caixa popular

Mesures per a evitar el descens d'aigua en l'Albufera

S’aplicarà la situació d’emergència quan el nivell del llac arribe als 45 cm en època d’inundació hivernal o als 20 cm la resta de l’any

Mesures per a evitar el descens d'aigua en l'Albufera
23/01/2018 -

La Comunitat Valenciana està patint una important sequera, que manté els embassaments que proveeixen a la ciutadania sota mínims. L’escassetat de pluja també ha afectat un dels llocs més emblemàtics de la nostra terra: l’Albufera. D’aquesta manera, la Fiscalia Provisional de València ha obligat a la Junta de Desguàs de l’Albufera de València a adoptar diferents mesures en notificar un descens del nivell de l’aigua en aquest parc natural.

Així, algunes de les mesures que s’insten a dur a terme són les de sotmetre a autorització prèvia el bombament del desguàs del llac; informar, mensualment, sobre l’aigua bombada, el nivell del llac i els mesuraments d’eixida per les goles; que el maneig de les comportes es realitze de manera que existisca una comunicació entre el llac i el mar durant la major part de l’any, amb l’objectiu de facilitar l’entrada d’espècies piscícoles; així com mantenir els nivells del llac per a evitar, en la manera del possible, que muiren els peixos per falta d’oxigenació.

Totes aquestes mesures s’han establit de manera permanent, amb l’objectiu de conservar un dels millors parcs naturals de la Comunitat Valenciana. En aquest sentit, s’ha establit que l’incompliment de les mesures suposarà que la Conselleria responsable prenga el control. No obstant això, des de la Junta de Desguàs han assegurat que s’estan complint amb les mesures de protecció, i que el nivell del llac es troba en un estat òptim.

Finalment, també s’han fixat situacions d’emergència, en les quals la Junta actuarà de manera immediata, i que s’aplicaran quan el llac arribe a un nivell de 45 centímetres en època d’inundació hivernal o de 20 centímetres la resta de l’any, sempre que no siga possible el desguàs natural a través de les comportes.

L’any 2016, el ministeri públic va obrir un procediment de responsabilitat mediambiental a la Junta de Desguàs per un possible dany en el llac, i es va instar a la Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural al fet que iniciara un procediment de responsabilitat a la Junta. Va ser al setembre de 2017 quan es va arribar a un acord, en el qual, principalment, va destacar el maneig de les comportes de Pujol, Perelló i Perellonet tan sols quan el llac estiguera en un nivell idoni.

Etiquetes


xs puzol

mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 + 4 =

Tardor
exposicion caps tallats
Paiporta
cultura als barris