25n
25N
25N

Un “escut social i econòmic” de 200.000 milions d'euros per a frenar el coronavirus

El president del Govern, Pedro Sánchez, anuncia les mesures econòmiques que entraren en vigor davant l’actual crisi

Un “escut social i econòmic” de 200.000 milions d'euros per a frenar el coronavirus
17/03/2020 -

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha detallat, aquesta vesprada, les mesures econòmiques que entraran en vigor amb l’objectiu de combatre la crisi sanitària del Covid-19, amb l’objectiu de “protegir l’ocupació, l’economia i a les famílies més vulnerables”. I és que com ha explicat Sánchez “és necessari frenar la caiguda de la producció i rellançar l’economia”, per això, ha dit, “la corba descendent que està patint l’economia espanyola haurà de vindre acompanyada d’una ràpida recuperació”.

D’aquesta manera, s’ha aprovat un Reial decret, el “major de la història de la democràcia”, que actuarà com “un escut social i econòmic”. Així, es mobilitzaran 200.000 milions d’euros – el 20% del PIB anual – que es destinaran a quatre grans blocs: famílies vulnerables, treballadors, empreses i suport a la investigació per a aconseguir la vacuna contra el coronavirus.

El president del Govern ha anunciat que es destinaran 600 milions d’euros a l’àmbit més social amb mesures com finançar la protecció bàsica de serveis socials, amb especial atenció a l’assistència de persones majors; garantir els serveis de llum, aigua i telecomunicacions a les famílies més vulnerables a causa d’aquesta crisi; així com l’aplicació d’una moratòria en el pagament de les hipoteques, “que garantirà el dret a la vivenda”.

Quant al suport dels treballadors i empresaris, Sánchez no només ha apuntat que s’impulsarà el teletreball, en la mesura que siga possible, i s’acceleraran els programes d’R+D en xicotetes i mitjanes empreses per a assegurar el teletreball, sinó que es posen en marxa una sèrie d’ajudes destinades a alleujar la càrrega d’empresaris, treballadors i autònoms davant aquesta crisi “temporal”.

En aquest sentit, el president del Govern ha demanat “evitar els acomiadaments”, acollint-se a les següents ajudes: flexibilitat perquè els autònoms s’acullen a la prestació per cessament d’activitat, així com l’exoneració del pagament de les quotes de la Seguretat Social i la possibilitat de realitzar un ERTE per a aquells que compten amb treballadors; i, d’altra banda, després de produir-se un ERTE, els treballadors i treballadores, de manera immediata, tindran dret al cobrament de l’atur, encara que no complisquen amb els requisits de cotització, sense que els compute a efectes posteriors.

Així mateix, i per a assegurar la liquiditat del teixit empresarial, s’ha aprovat una línia d’avals de 100.000 milions d’euros, en els quals “l’Estat serà el garant de les operacions”. Finalment, es destinaran 30 milions d’euros a la investigació d’una vacuna contra el Covid-19. En definitiva, es tracta d’“una mobilització colossal de recursos públics amb els quals es combatrà aquesta crisi temporal”.

Modificacions en el decret de l’estat d’alarma

Sánchez ha especificat que s’ha modificat el decret de l’estat d’alarma i, per tant, es limitarà la circulació de les persones en la via pública, així com en altres espais públics com les platges; es podrà continuar realitzant les activitats permeses, però de manera individual, llevat que es tracte de menors, persones amb diversitat o majors; i, finalment, l’obertura de perruqueries es limitarà a l’assistència a domicili.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + set =

bombers
CCCC
Valencia activa