Avaluació adaptada a les circumstàncies i classes de reforç a juliol: les negociacions actuals pel coronavirus

Un mes amb escoles, instituts i universitats tancades i comencen a sorgir els primers passos enfront d'aquesta situació atípica

Guardar

clase colegio guarderia
clase colegio guarderia

Moltes són les idees que ronden per les ments de molts ciutadans per a "millorar" la situació de l'educació durant aquest confinament. Estudiants, mares, pares i fins i tot professors es troben en una mar de dubtes que per part del govern fins i tot no s'han pogut resoldre però a poc a poc es comença a veure una llum al final del túnel i ja es van posant aquests assumptes damunt de la taula.

Aprovat general, ajornar el calendari lectiu o les classes de reforç al juliol són les opcions que més ressonen entre la societat. Uns a favor i uns altres en contra; uns critiquen i uns altres lloen la gestió del govern, i mentrestant, l'única cosa que es veu és com es va ajornant el confinament. Primer fins al 16 d'abril, i ara fins al 26, però ja se senten campanes sobre que es contempla la idea d'ampliar aquest confinament fins a l'11 de maig.

El Ministeri d'Educació ha començat aquest dimecres 15 d'abril una sèrie de negociacions amb les diferents comunitats autònomes. Damunt de la taula hi havia un assumpte estrella: l'aprovat general.

Aplicar aquest aprovat general comportaria que tots els alumnes passaren de curs, encara que la repetició de curs s'aplicaria únicament en casos excepcionals i els centres educatius necessitarien l'autorització de la respectiva conselleria autonòmica per a dur-la a terme. D'aquesta manera, serien els professors els que decidirien les notes de cada estudiant sobre la base de les aconseguides durant els dos primers trimestres.

D'altra banda, l'avaluació final inclouria un informe personalitzat de cada alumne per a definir els plans de reforç que es desplegarien aquest estiu i a principis del curs que ve, la qual cosa obligaria a reduir els continguts que estaven prevists per a l'any vinent.

Tots aquests aspectes dels quals s'ha parlat són sempre en l'àmbit d'educació primària i secundària però si hi ha un grup d'estudiants que no dubten ni un segon a reclamar i reivindicar l'educació que reben, aquests són els universitaris, els quals reclamen respostes clares per a saber com quedés el seu pla d'estudis i com abordaren el final d'aquest curs, l'estiu i fins i tot el començament del pròxim curs.

Moltes són les queixes presentades per part dels alumnes universitaris, i encara que algunes són presentades formalment davant rectorat, unes altres són transmeses als professors. D'aquesta manera, els principals motius d'aquestes queixes són els criteris d'avaluació de les assignatures del segon semestre, la paralització de les pràctiques, el lliurament de treballs de fi de grau i/o màster i la perduda de coneixements apresos en moltes classes pràctiques que podrien haver estat de gran profit per a estudiants de cursos finals en els graus de Periodisme, Comunicació Audiovisual, Medicina o Infermeria, entre altres.

Arxivat a:

Destacats