25n
25N
25N

“A Paiporta, estem treballant en les mesures postcrisi perquè ningú es quede enrere”

Parlem amb l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, per a conéixer les mesures que estan duent a terme per a ajudar a tots els col·lectius del municipi

“A Paiporta, estem treballant en les mesures postcrisi perquè ningú es quede enrere”
02/04/2020 -

“Paiporta portarà endavant mesures sense precedents per a ajudar al teixit econòmic local”

Molts municipis estan treballant per a aplicar mesures que ajuden a pal·liar aquesta situació tan extraordinària que estem vivint, i Paiporta és un clar exemple. Des de l’Ajuntament, estan apostant tant per iniciatives socials, per a les quals han destinat bona part de la inversió, com per ajudes econòmiques que donen suport al xicotet comerç. Parlem amb l’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, que ens dona més detalls de totes aquestes mesures.

Quines mesures de protecció per als col·lectius més vulnerables s’han posat en marxa?

Els col·lectius en situació de vulnerabilitat han sigut la primera prioritat que ens vàrem marcar quan va començar l’alerta sanitària. De fet, en les primeres reunions del govern va quedar clar que, junt amb l’atenció d’emergències i la seguretat, Benestar Social era l’àrea que més s’havia de reforçar, en primer lloc, perquè és un servei fonamental, i en segon lloc, perquè sabíem que molta gent ens anava a necessitar.

D’una banda, el treball de l’Ajuntament s’ha bolcat a agilitzar la tramitació d’ajudes, i d’altra, hem posat en marxa serveis telefònics d’atenció per a tota classe de situacions: Ajudes socials, atenció a persones majors i atenció específica i especialitzada a dones que pateixen maltractaments. A més, hem avançat les subvencions per a Creu Roja i Càritas, perquè puguen absorbir l’impacte inicial d’aquesta crisi. A aquestes entitats hem destinat, d’entrada, 46.000 euros, i estem atents per si sorgeix qualsevol altra necessitat, tant per a l’Ajuntament com per a aquestes entitats humanitàries.

Compteu també amb ajudes econòmiques per a empreses o autònoms?

Bonificarem fins al màxim que ens permeta la llei algunes d’elles, com la taxa de terrasses i mercats, perquè han sigut uns dels primers afectats. I només es va declarar l’estat d’alarma, vàrem ajornar el pagament d’algunes taxes municipals com el fem i guals. Estàvem també a l’espera de saber quin marge ens deixarà el govern central per poder destinar part del romanent de tresoreria a mesures socials i econòmiques.

A més, des de la Regidoria d’Economia, Ocupació i Comerç estan treballant en línies d’ajuda per a xicotetes empreses, comerços locals, bars, restaurants i treballadores i treballadors autònoms que concretarem molt prompte. Ja tenim en marxa alguna iniciativa coordinada amb àrees com joventut per ajudar al comerç local, a partir de premis per a gastar directament en les nostres tendes. Ningú es quedarà enrere quan tot açò passe, que passarà, i des de l’Ajuntament de Paiporta portarem endavant mesures sense precedents per a ajudar al teixit econòmic local.

Quins treballs de desinfecció a la via pública s’està duent a terme?

Hem elaborat un pla específic des de l’empresa pública de serveis ESPAI per a desinfectar les zones del poble amb major concurrència de públic. Hi ha tres cisternes funcionant en torns de matí i vesprada amb productes desinfectants que operen a tots els contenidors, xicotets comerços, farmàcies, Centre de Salut, Creu Roja, prefectura de Policia Local, mercat municipal, Ajuntament i baixades al barranc. Tot açò es complementa amb les tasques de la Unitat Militar d’Emergències (UME), que treballa a l’estació de Metrovalencia i l’entorn dels supermercats més grans. La Regidoria d’Urbanisme, Medi Ambient i Sostenibilitat i la gerència d’ESPAI treballen braç a braç i amb atenció a tot el que passa per si es poguera necessitar qualsevol acció complementària. Cal agrair l’esforç que està fent el personal de neteja i brigada en aquest sentit.

Paiporta compta amb material sanitari suficient per a garantir la protecció dels col·lectius més exposats?

Sí, hem adquirit mascaretes, guants i els EPIs necessaris per a les treballadores i treballadors municipals més exposats, com personal de neteja i també Policia Local i, a més, hem rebut material de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destinades al personal de Benestar Social i per a la plantilla del Servei d’Ajuda a Domicili (SAD), que treballa amb persones majors, un col·lectiu d’alt risc en cas de contagi.

En aquests moments, quin missatge manaria a la ciutadania?

Tot i les difícils circumstàncies per les quals travessem, el missatge és d’optimisme i d’esperança. Ara hem de fer un esforç col·lectiu per a quedar-nos a casa, perquè és l’única manera de frenar els contagis i que açò passe al més prompte possible. La ciutadania de Paiporta pot comptar amb l’Ajuntament per a tot allò que necessite, hem adaptat els nostres serveis a la situació actual i poden trobar tota la informació en els canals oficials, en xarxes i la web paiporta.es/coronavirus. I ja estem treballant en les mesures postcrisi, perquè l’eixida siga positiva i ningú es quede enrere. No ho permetrem. Som un govern que ha apostat des de 2015 per les polítiques socials, i no fallarem a la ciutadania. Molts ànims, i endavant!

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

4 × 3 =

CCCC
torrent