25n
25N
25N

Els metges d'Atenció Primària valencians secundaran amb aturs la vaga a Madrid

Els metges d'Atenció Primària valencians secundaran amb aturs la vaga a Madrid
21/09/2020 -

Els metges d’Atenció Primària (AP) de la Comunitat Valenciana estan cridats a participar en un atur simbòlic de 10 minuts, el dilluns 28 de setembre en suport dels aturs que faran els metges madrilenys, i per a advertir a la Conselleria de Sanitat, com a “preavís”, d’una convocatòria de vaga “si contínua sense resoldre els problemes urgents” en el servei.

Segons un comunicat fet públic aquest dilluns pel Col·legi de Metges d’Alacant, divendres passat, el Fòrum de Metges d’Atenció Primària de la Comunitat Valenciana (FOMAP-CV) va acordar emprendre accions encaminades a posar solucions efectives “al caos que està posant en joc el sistema sanitari de la Comunitat Valenciana i la salut dels ciutadans, en fallar l’assistència de qualitat que actualment reconeixem que es dona des dels centres de salut”.

D’eixa manera, i a l’espera que la consellera de Sanitat, Ana Barceló, done resposta a les reivindicacions del Fòrum en la trobada que van mantenir el 10 de setembre -el termini per a executar mesures de millora finalitza entre el 25 i 30 de setembre-, el FOMAP-CV donarà suport a la vaga que comença en AP a Madrid el 28 de setembre, han indicat.

Els professionals participaran amb concentracions de 10 minuts, a les 12.00 hores, a les portes dels centres de salut i consultoris de la Comunitat Valenciana i en les Delegacions del Govern de les tres províncies.

“Aquesta acció va acompanyada d’un preavís de vaga”, a la qual han confiat “no haver d’arribar”, així com d’altres mesures. “Entre elles, deixar de fer tasques burocràtiques, denunciar a Salut Laboral les agendes de més de 50 pacients i comunicar al coordinador mèdic els pacients que en finalitzar la jornada laboral han sigut materialment impossible atendre”, han dit.

A més, el FOMAP-CV obrirà també el diàleg amb altres categories sanitàries, a través dels seus col·legis professionals, sindicats i societats científiques, així com no sanitàries per a fer front comú i salvar el model d’AP a la Comunitat Valenciana que “actualment està col·lapsat, i que ha portat a l’esgotament dels professionals i al cansament de la ciutadania”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset + 15 =

bombers
CCCC
bombers