25n
25N
25N

Els emprenedors "pregunten" als periodistes en Media Startups València

Ahir València va acollir la trobada de mitjans de comunicació, periodistes i emprenedors per segon any consecutiu

Els emprenedors "pregunten" als periodistes en Media Startups València
18/10/2019 -

Ahir, l’edifici EDEM de Marina d’Empreses de València va acollir la major trobada de mitjans de comunicació, periodistes i emprenedors Media Startups per segon any consecutiu. L’Ajuntament de València i l’acceleradora i incubadora d’empreses de capital privat Lanzadera, responsables de l’esdeveniment, van organitzar diferents activitats al llarg de la vesprada. Des de les 16.00 h fins a les 22.00 h, més de 15 responsables de mitjans de comunicació i membres de startups (empreses emprenedores) i corporates (empreses consolidades) van oferir taules redones i tallers amb l’objectiu de connectar a emprenedors amb periodistes per a donar-se a conéixer.

programa media startup

Programa de l’esdeveniment

La inauguració de l’esdeveniment va estar a càrrec de la regidora d’Emprenedoria i Innovació econòmica, Pilar Bernabé, el director Emprende RTVE, Juanma Romero, el director general de Lanzadera, Javier Jiménez, i la CEO & Founder de Decenario, Diana Arias. Després de l’obertura, el coffe break va facilitar la trobada entre professionals i emprenedors que van aprofitar per a establir relacions empresarials per a donar-se a conéixer. No obstant això, més enllà de les startups, les empreses consolidades com Caixa Popular, Renault Retail Group Llevant o Innovació Ribera Salud també es van apuntar a la cita. «Aquests esdeveniments ajuden tant a startups com a l’empresa més consolida. Crec que és tan vàlid tant per a uns com per a uns altres que interaccionem entre nosaltres», va destacar Pilar Fandos, gestora d’Empreses Caixa Popular.

L’Auditori Paco Pons va ser el lloc triat per a les tres taules redones que es van desenvolupar al llarg de la vesprada. La primera d’elles, que va començar a les 17.15 h, va tindre com a protagonistes a tres representants de corporates, quatre startups i quatre periodistes. L’objectiu del col·loqui va ser que les empreses emprenedores tingueren l’oportunitat de preguntar a periodistes sobre com accedir als mitjans per a donar a conéixer els seus productes. «Les xarxes socials estan canviant molt la manera de comunicar, però encara hi ha molta gent que llig periòdics i saber com fer-te esmentar ací és molt important per a donar-te a conéixer, sobretot al principi», va explicar Santi Solivered, CEO & Founder en Adhara i speaker en el fòrum.

media startups valencia

Integrants de la taula redona

La segona taula redona, de 18.30 a 19.30 h, va consistir en entrevistes «one to one» entre periodistes i emprenedors. Els participants van ser Alejandro Vesga, Juanma Romero, Estafania Pastor o Chema Nieto, Ignacio Marín, Carmelo Gayubo, Jorge Jobln i Aaron Rodríguez. Finalment, el col·loqui «First Dates d’Emprenedors» va tancar el cicle amb debats entre emprenedors, institucions, periodistes i inversors. L’encarregat de dirigir el fòrum va ser Luis Miguel Belda, CCO CEF Udima, i els speakers van ser Herminio Fernández, Pilar Olmedo, Javier Mateos, Mariano Roldán, Ricardo Espinoza, Sofía Llorente, Alenjandro Cotorro i Victoria Majadas.

La part més interactiva de l’esdeveniment es va dur a terme mitjançant els tallers de formació per a emprenedors. De 17.00 h a 18.00 h, la coach de veu Noemí Carrión va oferir les claus per a inspirar i augmentar el valor dels professionals i, a continuació, Silvia Segovia, experta en comunicació en públic, va explicar als assistents com s’ha de parlar en televisió. A les 18.00 h, la coach Alejandra Sastre va mostrar al públic com facturar cinc xifres per WhatsApp. Una hora més tard, la periodista Cristina Febrer va marcar les pautes per a dissenyar un discurs ‘perfecte’. Finalment, l’acte que va clausurar l’esdeveniment va ser el programa de Nació Innovació en el qual el subdirector de València Activa, Javier Mateo, va parlar dels grans projectes innovadors i del suport a l’emprenedoria que s’està realitzant des de la ciutat de València.

Les activitats de Media Startups van deixar per a la seua clausura un espai perquè emprenedors, empreses consolidades i mitjans de comunicació pogueren continuar establint relacions, un factor que van considerar molt important els assistents. «Aquest tipus d’esdeveniments són necessaris perquè al final del que es tracta és de relacions personals; en aquest cas hi ha gent que no s’ha conegut en la seua vida i s’ha posat en contacte i sempre és més fàcil generar aqueix vincle», va manifestar la periodista, publicista i RRPP, Teresa Doménech. D’aquesta manera, periodistes i mitjans com El Español, Investing, ABC, Economía3 o València Extra van interactuar amb emprenedors i responsables d’empreses consolidades i els van proporcionar algunes pautes perquè les entitats puguen donar-se a conéixer en el món de la comunicació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 14 =