25n
Orgull
Orgull

Medi Ambient participa en la primera reunió sobre la conservació de xicotetes illes del Mediterrani

Medi Ambient participa en la primera reunió sobre la conservació de xicotetes illes del Mediterrani
15/12/2016 -

La Direcció General de Medi Natural participa en la reunió per a la conservació de les xicotetes illes del mediterrani espanyol, que se celebra els dies 15 i 16 de desembre en Nova Tabarca, organitzada pel Conservatoire Du Littoral, promotor del Projecte PIM, la Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i l’Ajuntament d’Alacant, amb la col·laboració de la Universitat d’Alacant.

Des de 2014, el Programa per a la Conservació de les Xicotetes Illes del Mediterrani recopila informació d’interés sobre el patrimoni natural i cultural d’estos espais en els seus dos àmbits, terrestres i marins, gràcies a la participació de les administracions encarregades de la seua gestió, ONGs, investigadors i naturalistes de tot el Mediterrani occidental.

Els objectius prioritaris són identificar els reptes de conservació de les illes mediterrànies espanyoles, on confluïxen distints mitjans a gestionar i són llocs cada vegada més demandats per a turisme i recreació; generar un primer pla d’acció i identificar els mitjans financers, estructurals i organitzatius per a l’aplicació d’este pla. Es presentarà l”Atles de les Xicotetes Illes de la Costa Este Mediterrània Espanyola’, que caracteritza més de mil illes i illots del litoral oriental peninsular.

L’elecció l’Illa Plana de Nova Tabarca obeïx a la seua gran riquesa patrimonial natural, arquitectònica i cultural, una de les més rellevants de la costa. Junt amb el seu entorn protegit, la primera reserva marina espanyola, l’arxipèleg representa un singular exemple dels reptes de gestió d’estos espais. En la reunió participen responsables d’estratègies de la gestió de les xicotetes illes del litoral mediterrani espanyol de Balears, Catalunya, València, Múrcia i Andalusia, així com del Ministeri d’Agricultura.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

huit + 6 =