25n
25N
25N

Medi ambient culmina la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb accions per a tots els públics

Medi ambient culmina la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb accions per a tots els públics
25/11/2016 -

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural culminarà la VIII Edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb l’engegada d’una sèrie d’activitats de conscienciació per a tots els públics.

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), adscrit a la direcció general de Prevenció d’Incendis Forestals, és l’entitat impulsora i coordinadora d’aquesta campanya en l’àmbit de la Comunitat Valenciana i que aquest any se centra en les “3Rs“: Reducció de Residus, Reutilització de Productes i Reciclatge de Materials.

El lema de la campanya 2016 és ‘Prevenció de residus d’envasos: utilitza menys!’, ja que els residus d’envasos són un assumpte de primer ordre en la societat de consum actual.

Concretament, l’objectiu de la celebració de la Setmana Europea de Prevenció de Residus és el de canviar els comportaments dels ciutadans europeus pel que fa als seus patrons de consum i hàbits de deixalla. La campanya està dirigida a tota la societat a través dels diferents sectors i col·lectius, encara que també es pot participar de manera individual, ja que cada any es realitzen milers d’accions en tots els estats de la Unió Europea emmarcats en aquest programa.

Aquest any a la Comunitat Valenciana s’estan desenvolupant 45 accions organitzades per 11 entitats diferents coordinades pel CEACV. Pràcticament, tots els parcs naturals participen amb activitats de reducció, com a tallers d’esmorzars sense residus), reutilització (tallers de creació de joguines i menjadors per a aus) i de reciclatge (amb tallers, xerrades i jocs), que es realitzen amb els visitants, residents i usuaris d’aquests espais naturals. A més, també participen alguns ajuntaments i empreses amb activitats i conscienciació per als ciutadans i empleats.

El Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana també ha preparat un ventall d’activitats dirigides a diferents públics, com a famílies i grups escolars. La novetat d’aquest any se centra en el públic adult, i per aquest motiu, demà dia 25 de novembre, als espais exteriors del Complex Administratiu 9 d’octubre, es realitzarà una performance per cridar l’atenció dels empleats públics sobre els problemes derivats de l’excessiva producció de residus i de la seva incorrecta gestió en l’àmbit domèstic.

L’actuació consistirà en la construcció, allí mateix, d’una escultura a força de residus que representarà la quantitat d’escombraries domèstiques que genera una sola persona al cap d’un any a la ciutat de València. A més, es penjaran cartells amb informació relativa a la generació i tractament de residus i es convidarà a les persones que passen per allí a reflexionar sobre aquest tema tan important.

A partir de les 13.00 hores, tots aquells que ho desitgen podran realitzar un taller de confecció de regals i adorns de Nadal amb material reciclat.

Amb aquest tipus d’iniciatives, el CEACV es consolida com l’entitat de referència en el camp de l’educació ambiental a la Comunitat Valenciana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze + 1 =