25n
25N
25N

Les persones majors de Mislata ensenyen als escolars cançons tradicionals en valencià

Les persones majors de Mislata ensenyen als escolars cançons tradicionals en valencià
04/04/2017 -

Emmarcada dins del Programa d’Intercanvi Generacional, un grup de persones majors de Mislata ha visitat el col·legi Santa Creu per a ensenyar als seus alumnes les cançons tradicionals que cantaven ells eren menuts. Es tracta d’una nova activitat que promou la interacció entre els escolars i les persones majors del municipi, en esta ocasió amb el fil conductor de la música popular.

“El Micalet de la Seu”, “El tio Pep”, “La Tarara”, “En Joan Petit” o “La Massereta” són algunes de les cançons que els majors van cantant pels col·legis de Mislata. Els últims alumnes a participar en esta activitat han sigut els de el col·legi Santa Creu, que han gaudit d’esta divertida trobada en vespres de les festes de Pasqua, quan solien cantar-se totes estes cançons.

En realitat, es tracta d’un intercanvi de coneixements, ja que, en finalitzar l’activitat són els més menuts els que interpreten als majors una cançó que prèviament han treballat en classe. Els majors pertanyen al taller de valencià de l’Oficina del Major de Mislata i a través d’esta activitat intergeneracional, no solament transmeten les cançons populars sinó que els serveix també per a aprendre la nostra llengua pròpia amb un mètode lúdic i divertit.

El Programa d’Intercanvi Intergeneracional busca la participació activa de dos sectors diferents de la població, com són els majors de 65 anys i els més joves. D’esta manera, la informació i l’intercanvi de coneixements és mutu i bidireccional, ja que existeixen activitats que són els més joves els que mitjançant la seua experiència, ajuden i instrueixen als més majors.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 − catorze =