caixa popular

Mata: "La Comunitat, amb Ximo Puig al capdavant, ha deixat de ser espectadora del que succeeix a Espanya per a ser protagonista de la solució "

Mata: "La Comunitat, amb Ximo Puig al capdavant, ha deixat de ser espectadora del que succeeix a Espanya per a ser protagonista de la solució "
09/10/2017 -

Els socialistes valencians han aplaudit avui el paper “valent i audaç” del president de la Generalitat en reivindicar durant les celebracions del 9 d’Octubre “un nou model territorial per a Espanya amb igualtat entre els ciutadans i singularitat entre els territoris”. En aquest sentit, el síndic del PSPV ha felicitat al president “per un discurs d’enorme calat polític i per la seua gosadia, audàcia i obstinació per a dibuixar un mapa de present i de futur per a la Comunitat molt il·lusionant”.

De fet, Mata ha reivindicat que “des de la unitat de tots els valencians i valencianes i des del diàleg hem de reconéixer que estem davant un nou estat de les autonomies en el qual els valencians tindrem molt a dir” i ha posat en valor el treball del Consell per a “traure de la invisibilitat el problema valencià”. “Aquest Consell ha treballat per la normalitat, per garantir una educació, una sanitat i uns serveis socials de qualitat i en igualtat de condicions als nostres ciutadans que els que gaudeixen en la resta d’Espanya i eixe és el major mèrit del govern de Ximo Puig”, ha apuntat el dirigent socialista abans d’incidir que “a més el President ho està fent amb l’audàcia necessària per a convertir les nostres polítiques a l’avantguarda davant la resta d’autonomies”.

Així, els socialistes han agraït la valentia del president de proposar un nou Pacte de la Moncloa Territorial i han incidit que “la Comunitat ha deixat de ser espectadora del que passa a Espanya, ara s’ha demostrat que és i serà protagonista en la solució dels nostres problemes”. “Uns nous pactes nacionals territorials són l’autèntica solució a la deriva recentralitzadora i la deriva de les forces centrípetes”, ha apuntat Mata para qui “la solució valenciana, d’igualtat entre ciutadans i singularitat entre territoris és la millor aposta del president, la més sensata i l’opció més vàlida per a tots els ciutadans”.

En qualsevol cas, els socialistes valencians han lamentat en un dia “reivindicatiu i d’unitat” com el 9 d’Octubre “el greu problema d’infrafinançament al que ens té sotmés el Govern de Rajoy i que ens frena constantment en les nostres polítiques” encara que açò sí s’han mostrat convençuts que “hem aconseguit que cale en la societat valenciana i, per tant al Govern de Rajoy no li queda més remei que atendre-la” . “Fa 40 anys eixim al carrer demanant llibertat, amnistia i estatut d’autonomia i ho aconseguim; ara ha arribat l’hora d’eixir al carrer exigint finançament, igualtat i un nou model territorial i el govern també haurà d’assumir les nostres reivindicacions”, ha puntualitzat.

Enquesta 9 d’0ctubre

D’altra banda i davant les preguntes dels periodistes sobre a les enquestes publicades avui el síndic socialista s’ha mostrat prudent i ha assenyalat que “des del PSPV mai hem sacralitzat ni idolatrat les enquestes, per la qual cosa cal mirar-les sempre des de la prudència i la distància que requereixen”. Açò sí, Mata ha assenyalat que “són el reflex de l’enorme esforç dels socialistes valencians per portar els valors de treball, solidaritat i honradesa que caracteritza als nostres ciutadans al si del Consell”. “Hem traslladat al plànol de la política les reivindicacions, les necessitats, els drets i desitjos més bàsics dels ciutadans i ciutadanes i açò és el que reflecteixen les enquestes” ha sentenciat Mata abans d’assegurar que “ara el que hem de fer és continuar amb el gran treball realitzat i confiar que arribem en aquestes condicions a les pròximes eleccions”.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − deu =

viva gym canovas
exposicion caps tallats