25n
25N
25N

Mata (PSPV): "El que el molesta el PP és que tinguem el 'president' més honrat de la història"

Mata (PSPV): "El que el molesta el PP és que tinguem el 'president' més honrat de la història"
12/07/2019 -

El síndic socialista en Les Corts i sotssecretari del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha asseverat aquest divendres que “el que el molesta el PP és que tinguem el ‘president’ més honrat de la història” –en referència a Ximo Puig–, al mateix temps que ha posat en valor que “a diferència del que ens tenien acostumats els presidents valencians del PP, ara tenim un cap del Consell per a qui la transparència ha prevalgut en totes les seues actuacions públiques”.

Així ha respost aquest divendres a la secretària general del PP, Eva Ortiz, qui hores abans ha subratllat que “cada dia que passa és més urgent” que el president de la Generalitat, Ximo Puig, “done explicacions sobre la quitació milionària a una empresa de la qual és accionista”.

El dirigent socialista ha subratllat que el “PP enyora els anys en què controlava els mitjans de comunicació i obria o tancava l’aixeta de les ajudes públiques per a beneficiar-se políticament”, ha denunciat en un comunicat, abans d’assegurar que “aqueixa manera de procedir ja no succeeix i no tornarà a passar”.

Mata ha posat en valor “l’excel·lent” funció social que l’Institut Valencià de Finances (IVF) ha realitzat en l’última legislatura recuperant crèdits i convertint-se en una institució financera “gestionada dignament”.

“Durant els governs del PP el banc públic havia oblidat quina era la seua comesa, desvirtuant completament la seua funció social com a banc públic”, ha indicat Mata.

Ha afegit que “queden molt lluny els temps en els quals el seu director general José Manuel Uncio pagava amb la visa de l’IVF joies, regals de noces o articles de luxe; queda molt lluny l’època en la qual per un capritx de l’expresident Francisco Camps, per a intentar salvar a la tèxtil Kelme, els valencians vam haver de pagar 40 milions d’euros; queda molt lluny aquella època en la qual l’IVF contractava a l’empresa Trasgos que després ha estat vinculada en els grans casos de corrupció espanyola”, ha denunciat Mata.

“NO HI HA RES SECRET NI OCULT”

Mata ha assegurat que “tot el patrimoni que té el president de la Generalitat, Ximo Puig, és la seua honradesa i aqueixa honradesa és tindre accions d’un periòdic perquè és periodista i li encanta la seua professió i sempre ha defensat la importància i necessitat de la premsa lliure”, ha defensat.

El síndic socialista ha remarcat que “hui els mitjans de comunicació no estan presoners del poder polític, hui es pot informar amb total llibertat perquè no hi ha gens secret, ni ocult”. Per contra, Mata ha incidit en “el que va ser el grup Tabarka, un experiment de l’expresident Eduardo Zaplana compost per empreses de televisió, premsa i ràdio dirigides per afins al PP i que va costar milions d’euros a tots els valencians”.

El parlamentari ha incidit que el que ha aconseguit l’IVF gràcies a la seua “bona gestió” és recuperar el 30% d’un crèdit “incobrable”. “Un actiu tòxic, del qual hauran de respondre els qui van concedir aqueix crèdit”, ha agregat Mata.

El socialista ha explicat que “es va donar un crèdit, sabent que era incobrable, a un mitjà de comunicació, amb l’únic i exclusiva fi que els governs ‘populars’ d’Eduardo Zaplana pogueren tindre un altaveu favorable a la província d’Alacant, perjudicant la resta de mitjans de comunicació”.

Finalment, ha incidit que “gràcies a l’IVF, en una acció conjunta amb els principals bancs d’Espanya i altres entitats de crèdit públiques de l’Estat espanyol s’ha recuperat una part important d’aqueix crèdit i això és el que el molesta el PP”. “La bona gestió, la transparència, i la mera existència de mitjans de comunicació lliures i no extorquits”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + quatre =