caixa popular

Mata: "El Govern d'Espanya va a fer un esforç per canviar el model de finançament"

I.CABALLER/CORTS

Mata: "El Govern d'Espanya va a fer un esforç per canviar el model de finançament"
26/07/2018 -

El síndic del PSPV-PSOE en Les Corts, Manolo Mata, ha valorat “positivament” que el Govern d’Espanya “estiga entrant en la senda marcada per la Comunitat i el president de la Generalitat, Ximo Puig“, per a qui, ha recordat, el canvi de model de finançament és una mesura “irrenunciable i de vital importància per al territori valencià. Així s’ha referit Mata després de conéixer que el Govern d’Espanya vaja a fer un esforç perquè hi haja un nou model de finançament abans de 2020, a més d’afegir que la perspectiva de la Comunitat “ha canviat radicalment”.

“Si s’aprova el sostre de despesa vindran 220 milions d’euros addicionals per als comptes de la Generalitat i a més ja hi ha una percepció claríssima que l’Espanya del Benestar amb la qual les autonomies gestionen la Sanitat, l’Educació i els Serveis Socials necessita més recursos, i d’aquests, els valencians més que ningú”, ha assenyalat el síndic després de la junta de síndics en la qual s’ha rebutjat la diputació permanent al no haver-hi cap assumpte “d’especial urgència”. Al seu torn, ha afegit que les reunions dels presidents autonòmics amb Sánchez “estan servint per a acréixer les nostres posicions perquè ara ningú dubta que som els pitjors finançats”.

Mata ha expressat, d’altra banda, que “la notícia bona del dia és l’Enquesta de Població Activa (EPA)” que mostra que la Comunitat explica “amb les millors xifres de desocupació des de l’any 2008. “Cal felicitar-se pel bon treball que estan fent tant empresaris com a treballadors com el Consell per a crear un marc d’estabilitat, diàleg social i confiança”, ha indicat.

El síndic ha lamentat que aquestes bones notícies apareguen “gargotejades” per altres com l’atac a la seu de Compromís i ha instat a “baixar el llistó de la crispació”. “Lamentem que en la seu dels partits polítics es faça aquest tipus de pintades i que hi haja qui utilitze el gargot com un instrument de comunicació”, ha indicat el portaveu dels socialistes en Les Corts.

Respecte a la visita del president del Govern a Castelló, Mata ha incidit que va ser una visita molt positiva per a la Comunitat i especialment per a la província de Castelló. Així ha assenyalat que es tracta de la primera vegada que un president del Govern d’Espanya visitava l’ajuntament de Castelló però a més, -ha destacat- “la reunió que va mantenir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, va ser molt positiva”. De la mateixa manera Mata ha posat en valor el fet que Pedro Sánchez haja assistit al Festival Internacional que se celebra en Benicàssim i ha lamentat que en lloc d'”agrair el suport que suposa que el màxim dirigent d’un país assistisca a un acte organitzat en la Comunitat s’estiga tractant de polemitzar”. Finalment Mata ha assenyalat que desconeix el que costen els desplaçaments del cap del Govern, ni els requisits de seguretat que tenen, ni les garanties que ha de tenir en els desplaçaments, ni quanta gent li ha d’acompanyar en cadascun d’aquests viatges.

Etiquetes


mostra viva 2018

xs puzol

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

2 × dos =

Paiporta
exposicion caps tallats
Tardor
cultura als barris