25n
25N
25N

Mata:"La pròrroga de pressupost és una possibilitat i no és una mala idea perquè els comptes de 2019 són molt expansives"

Assegura que l’actualització dels lliuraments a compte “és la via més adequada mentre no hi haja un sistema de finançament just”

Carles Desfilis

Mata:"La pròrroga de pressupost és una possibilitat i no és una mala idea perquè els comptes de 2019 són molt expansives"
12/10/2019 -

Mata:”La pròrroga de pressupost és una possibilitat i no és una mala idea perquè els comptes de 2019 són molt expansives”

Assegura que l’actualització dels lliuraments a compte “és la via més adequada mentre no hi haja un sistema de finançament just”

El sotssecretari general del PSPV-PSOE i síndic socialista, Manolo Mata, ha admés aquest dissabte que la pròrroga del pressupost “és una possibilitat” davant la “difíciltad” d’elaborar els comptes autonòmics “al no saber els números del pressupost estatal”. A més, ha apuntat que no seria “una mala idea” perquè els comptes actuals són “molt expansives” i “es tindria un marge efectiu per a fer el que és necessari en la Comunitat.

Així s’ha expressat Mata a preguntes dels mitjans de comunicació després d’assistir a l’Acte institucional amb motiu de la celebració de la festivitat de la Verge del Pilar, patrona del Cos de la Guàrdia Civil.

Sobre aquest tema, ha explicat que el pressupost del 2019 estava “molt relacionat amb el que es feia a Espanya” i per això “hi havia uns increments espectaculars d’inversions”. No obstant això, ha constatat que en aquests moments “no sabem els pressupostos d’Espanya”.

En aquesta línia, Mata ha explicat que la possibilitat de prorrogar els pressupostos de la Generalitat “no seria dolenta perquè tenim un pressupost molt expansiu que havia crescut ja el 9,8% i tornaria a la situació del 10 de gener de 2019, per la qual cosa no hi haurien increments impositius i tindríem un marge molt efectiu per a fer el que necessitem”.

D’altra banda, ha ressaltat que és “una grandíssima notícia” el traspàs dels lliuraments a compte, amb 460,43 milions per a la Comunitat Valenciana, aprovat aquest divendres pel Consell de Ministres ja que “mentre no hi haja un sistema de finançament just, és la via més adequada per a pagar als proveïdors”.

Així, ha manifestat que “mentre no hi haja un sistema de finançament just, aquesta via és la més adequada per a pagar als proveïdors i que en cap moment patisquen els serveis essencials com la sanitat, l’educació i els serveis socials”.

Finalment, sobre la celebració de la festivitat de la Verge del Pilar, patrona del Cos de la Guàrdia Civil, el dirigent socialista ha defensat que “és una felicitat que Espanya siga un estat divers i plural”, al mateix temps que ha assegurat que “cal reconéixer la labor que ha fet històricament la Guàrdia Civil a Espanya, que ha tingut en la DANA del mes de setembre el màxim exemple de la coordinació entre tots els serveis” d’emergència i seguretat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × quatre =