caixa popular

Mata veu un "error" les paraules de Dalmau: "No podem aquests mesos mossegar-nos en la jugular perjudicant al Botànic"

Diu que els socialistes volen que Puig “siga president”, i sobre si li agradaria que Podemos entre al Consell respon: “Ja no tant”

I.CABALLER/CORTS

Mata veu un "error" les paraules de Dalmau: "No podem aquests mesos mossegar-nos en la jugular perjudicant al Botànic"
24/10/2018 -

El portaveu del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha qualificat d'”error” que el precandidat de Podemos Rubén Martínez Dalmau haja obert la porta al fet que no siga la llista del Botànic més votada la que ostente la Presidència de la Generalitat en una futura reedició del pacte, i que també la vicepresidenta, Mónica Oltra, s’haja pronunciat sobre aquest tema. “Estem governant de meravella, la qual cosa no podem fer-nos en aquests mesos és mossegar-nos en la jugular perjudicant el Botànic”, ha advertit.

El també sotssecretari general del PSPV ha ironitzat que “la precandidata Mónica ha parlat de declaracions del precandidat Dalmau” i ha assenyalat que el que volen els socialistes és que “el candidat Ximo Puig siga president”. En aquest sentit, ha indicat que li estranya que el PSPV recolze un candidat que no siga el més votat si és el més votat de l’esquerra.

Mata ha indicat que la seua aposta és consolidar el Consell del Botànic i “la bona adreça és treballant, no parlant d’hipòtesi i escenaris que no s’han produït”, qüestionant que hi haja qui vulga “repartir-se el producte d’una cacera que encara no ha començat”.

“És un error entrar en açò per part del precandidat Dalmau perquè pugues també condicionar la seua candidatura per a bé o per a malament, perquè denota un desconeixement del qual passa ací. Estaria ben que passara un matí per Corts i vera el clima de treball i de coordinació entre els grups del Botànic”, ha indicat.

“Si un partit es presenta a les eleccions dient que serà el tercer partit d’un hipotètic govern de canvi i que estaria disposat a votar a un altre partit que no fóra el més votat, crec que al final açò li condueix a la irrellevància a ell mateix, si la gent ha de triar a un candidat a la Generalitat el normal és que trie a qui té més possibilitats d’eixir, no a un altre que no sabem a què estarà i a què va a jugar”, ha indicat.

Ara, ha dit, caldria estar pensant en els pressupostos i “si les eleccions són l’últim cap de setmana de maig o abans, perquè és una possibilitat que té el president, que arribem en les millors condicions”.

NO FORÇAR “ALTRES ESCENARIS” HUI NO CONTEMPLATS

Els socialistes, ha prosseguit Mata, posaran en valor el treball fet pel Consell i el que està fent el president de la Generalitat és “situar-se en un eix progressista” del que no li agradaria eixir, per a advertir tot seguit: “I tampoc ens agradaria que uns altres forçaren que es produïsquen altres escenaris que avui no estan contemplats”.

Ha recordat que en 2015 va haver-hi una oferta de Ciutadans amb una possible abstenció del PP perquè governara el PSPV però es va fer “el que era de sentit comú”, la Presidència per a la força progressista més votada i l’opció de les altres dues d’entrar al Consell.

Preguntat sobre si li agradaria que en 2019 Podemos entre al Consell, ha respost: “Pel que estan dient ja no tant igual si tenim forces suficients perquè no entren perquè manifesten un desconeixement del qual és açò”.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 + set =