25n
Orgull
Orgull

Manolo Mata: "Em dóna la sensació de que al PPCV se'ls està caent les sigles CV"

El sotssecretari general del PSPV critica a la líder del PPCV Isabel Bonig per estar en contra del dèficit de les autonomies

Manolo Mata: "Em dóna la sensació de que al PPCV se'ls està caent les sigles CV"
31/07/2018 -

El PSPV-PSOE ha celebrat aquest dimarts l’última reunió del Secretariat que serveix per a posar fi al curs polític i per a encarar l’inici del següent. Preguntat per les paraules de la líder del PPCV, Isabel Bonig,  el sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata assegurant que estava en contra de l’augment del dèficit de les autonomies, Mata ha assenyalat que “no pot ser que el PP valencià es limite a defensar les posicions que hui encapçala el president de Galícia que té 2.500 milions d’euros més que la Comunitat cada any”. “Em dóna la sensació que al PPCV se’ls està caent les sigles de Comunitat i Valenciana, no entenc com Isabel Bonig segueix aplaudint a Feijóo si cada any perdem 2.500 milions per un sistema de finançament injust”.

Així mateix, ha asseverat que l’aposta dels socialistes valencians “és que hi haja un model de finançament just per a la Comunitat, una inversió per càpita corresponent al percentatge de població, i ara, mentre el govern de Sánchez tramita açò, engegue solucions d’emergència, ben condonant deute, arreglant el crèdit del Consorci València 2007 de la Marina o donant-nos injeccions extraordinàries com l’altre dia ho va intentar amb el sostre de despesa”.

Escola d’estiu a Alacant

Així, el sotssecretari general dels socialistes valencians, Manolo Mata, ha anunciat que el partit celebrarà els pròxims 6 i 7 de setembre la seua escola d’Estiu a Alacant en la qual participaran diputats, membres del Consell, ministres així com experts independents, una cita en la qual se cerca “preparar la recta final de la legislatura” i que està oberta a la societat civil.

“Tanquem el curs polític en la seu del PSPV, un any dur, molt positiu, però molt esgotador“, ha assenyalat Mata qui ha afegit que la reunió també servirà per a “posar-se deures per al tram final que cal afrontar amb il·lusió, però amb reflexió i descans per a donar un nou impuls que al setembre serà definitiu”. Així, ha indicat que a més de la trobada d’Alacant, al setembre també tindrà lloc les jornades interparlamentàries que se celebraran a Castelló, la Festa de la Rosa el dia 16 i el Debat de Política General en Les Corts, un debat que, segons el dirigent socialista, “requereix molt treball previ, i que servirà de proposta però sobretot de balanç”.

De fet, preguntat per quin era el seu balanç de la legislatura, el també síndic dels socialistes valencians en Les Corts ha assegurat que és “positiu”, ja que en tres anys “no solament hem canviat la imatge que es donava de la Comunitat sinó que hem aconseguit que els nombres de la Comunitat siguen sempre millors que la mitjana espanyola”. “El PP ens va empobrir per sota de la mitjana, estem molt mal finançats, però encara així, hem aconseguit contractar als 5.000 mestres que ells van acomiadar, baixar les ràtios de 28 alumnes a 24, que les xiquetes i xiquets no tornen a pagar els llibres de text, que les famílies amb rendes baixes no paguen medicaments”, ha expressat Mata.

Tots els indicadors socials i econòmics estan hui millor que fa tres anys quan arribàrem, creixem i creem més ocupació”, ha indicat el sotssecretari general al mateix temps que ha incidit a “seguir aprofundint l’aposta per l’ocupació i la lluita contra la precarietat”. Així mateix, ha assenyalat que “fa tres anys ningú donava un dur perquè el Pacte del Botànic durava i hui estem en el final de la legislatura amb un dels governs valencians més estables de l’autogovern d’aquesta Comunitat i amb unes xifres realment bones”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − deu =