25n
25N
25N

Mata al PP sobre la investigació de finançament: "intenten fer un Cifuentes"

El portaveu socialista en Les Corts explica que “la Conselleria sí que va autoritzar la realització de la pericial” i recorda que “les pressions polítiques a la policia i jutges eren d’una altra època que el PPCV coneix molt bé”

Mata al PP sobre la investigació de finançament: "intenten fer un Cifuentes"
17/04/2018 -

El Síndic del PSPV Manolo Mata ha sigut contundent a les suposades pressions polítiques que assegura el PP per part de la investigació de finançament il·legal del PSPV i Bloc. “No embolique més la situació fent un ‘Cifuentes’ i implicant a policia i jutges” assegura Mata que ha recordat que “les pressions polítiques als jutges i a la policia són d’una altra època que el PPCV coneix molt bé”.

“La consellera de Justícia i Administracions Públiques, Gabriela Bravo, compareixerà com ho fan tots els consellers de la Generalitat per a donar totes les explicacions que siguen oportunes” ha assenyalat el síndic del PSPV, Manolo Mata davant els mitjans de comunicació.

Sobre la petició de compareixença urgent de la consellera Gabriel Bravo per part del PPCV, el síndic socialista ha reiterat que “estem davant una investigació impol·luta” i que “la consellera compareixerà com ho fan la resta de consellers”. “Estem davant una recerca impol·luta que al PPCV no li agrada com ha acabat i intenta fer un ‘Cifuentes‘ embolicant-ho tot“, ha afirmat Mata qui ha reiterat que “mai s’ha pressionat a ningú i molt menys als jutges”. “Des del minut zero hem donat la cara amb absolut respecte a jutges, policia i mitjans de comunicació i posant-nos a la seua sencera disposició”, ha apuntat.

Respecte a la prova pericial encarregada pel jutjat que no es va poder realitzar, tal com han publicat alguns mitjans de comunicació, Mata ha asseverat que la conselleria de Justícia “sí que va autoritzar la realització de la prova com s’autoritzen la gran majoria de proves pericials”. Així ha explicat que “els perits el que exigeixen és realitzar els treballs amb una provisió de fons i així ocorre quan qui ho demana és la part privada però en el cas d’una conselleria solament es liquida contra factures”. En aquest punt, Mata ha assenyalat que “sembla que el jutjat no va trobar cap perit que volguera esperar-se a acabar el seu treball i cobrar una quantitat”. En qualsevol cas, el dirigent socialista ha incidit que “sí que va ser autoritzada per la Conselleria. Estem parlant d’una pericial que podria costar 2.000 euros no parlem de quantitats multimilionàries”, ha conclòs.

A preguntes dels periodistes el síndic socialista també s’ha referit a les declaracions de Podemos i la situació de l’exalcalde de Gandia José Manuel Orengo i actual assessor de Presidència de la Generalitat, sobre el qual ha assenyalat “ara com ara no coneixem cap imputació”. “Sabem que hi ha una sol·licitud d’un expedient quan ell era alcalde en un jutjat de Gandia i quan aqueix tema judicial evolucione doncs prendrem decisions”, ha conclòs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × cinc =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus
diputacion covid19
mancomunidad horta sud