caixa popular

Mata: “PP i Cs s'alegren de la gran estafa que s'ha fet al poble valencià amb els 10 milions per al transport metropolità”

El diputat del PSPV assenyala que PP i Cs han rebutjat que l’AP-7 siga gratuïta i que la Comunitat reba les inversions que li correspon segons població

Mata: “PP i Cs s'alegren de la gran estafa que s'ha fet al poble valencià amb els 10 milions per al transport metropolità”
17/05/2018 -

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha carregat contra l'”alegria” que PP i Cs estan mostrant “davant la gran estafa que se li ha fet al poble valencià amb els 10 milions d’euros per al transport metropolità” i la promesa d’augmentar aquesta quantitat en el futur. A més, Mata ha recordat com altres compromisos del Govern d’Espanya en els Pressupostos de 2017 han sigut esquilades en els comptes d’enguany com els 70 milions per a la línia Terol-Sagunt dels quals finalment només apareixen 1’7 o els 81’9 milions projectats per Adif per a la província de València i dels quals només han sobreviscut en aquests Pressupostos 34 milions.

És intolerable que vulguen acabar amb el transport metropolità emparant-se en què ens donaran 10 milions mentre els Pressupostos consoliden al 100% les necessitats de Madrid, Barcelona i Canàries, ha criticat el portaveu dels socialistes en la Càmera valenciana. Mata ha indicat que l’augment a futur promés pel Govern d’Espanya “no és tal” i que, a més, “està condicionat al fet que hi haja aportacions similars de la Generalitat i Ajuntaments”, alguna cosa que no ocorre en la resta d’àrees metropolitanes.

El síndic ha indicat que és “molt trist veure a PP i Cs competint per mostrar qui està més content“. “Per a acabar-ho d’arreglar, -ha afegit Mata- el Govern d’Espanya redueix la partida per al programa de subvencions al transport col·lectiu urbà passant dels 70 milions que tenia el Govern del PSOE als 51 actuals”. Per tant, “no són 10 milions més per al transport metropolità de València, cal descomptar el que deixaran de rebre els ajuntaments directament de l’ajuda ordinària”, ha assenyalat el diputat socialista.

Així mateix, Mata ha retret que tant PP com a Ciutadans hagen rebutjat en el Congrés el compromís de gratuïtat de l’AP-7 la concessió de la qual acaba en 2019, la reforma del sistema de finançament “que maltracta als valencians” o que hagen votat en contra “d’alguna cosa que ací recolzen sistemàticament tots els grups que és que tinguem el percentatge d’inversions que correspon segons població”.

Per a Mata, “la qual cosa ha fet Montoro és empipar als valencians on ha pogut”, i ha qualificat la situació de “vergonya“: “Montoro pot enganyar a tothom, però per descomptat als socialistes no“.

Etiquetes

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 18 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
decidim vlc
Semana mobilidad Valencia 2018
festes xirivella 2018