25n
25N
25N

Mata: "En el PP, o van ser uns incapaços, o van apostar amb molta més força per l'eix atlàntic"

Mata: "En el PP, o van ser uns incapaços, o van apostar amb molta més força per l'eix atlàntic"
27/06/2018 -

“Quan el PP estava en el Govern, o van ser uns incapaços, o van apostar amb molta més força pel Corredor Atlàntic que per les connexions de la Comunitat amb Aragó i amb Madrid”. Així s’ha expressat el síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, en ser preguntat per l’absència dels eixos valencians en el mapa de xarxes ferroviàries transeuropees per part de la Comissió Europea. “Va haver-hi un suport poc contundent per part del Govern d’Espanya cap als trams valencians”, ha remarcat.

Segons ha explicat Mata, “hi ha dues maneres de reclamar alguna cosa, i és clar que si es fa amb la boca xicoteta probablement no isca”, un fet que, ha indicat, “demostra que l’aposta del Govern de Rajoy era el corredor atlàntic i no la connexió amb Aragó i Madrid“. No obstant això, el portaveu dels socialistes valencians en Les Corts ha matisat que “encara queda partit” en recordar que encara falta el tràmit definitiu de la Comissió Europea i la posició del Parlament Europeu. “Hi ha diverses comunitats autònomes compromeses, tots els diputats espanyols a Brussel·les estan implicats que tire endavant i és evident que aquestes connexions tenen molta més potència que l’eix atlàntic”, ha defensat el síndic al mateix temps que animava a “seguir lluitant”.

D’altra banda, preguntat per la possibilitat que València aculla un nou vaixell de refugiats que el govern d’Itàlia ha rebutjat, Mata ha assenyalat que la recepció de l’Aquarius “va ser un colp de solidaritat en els morros de la Unió Europea”. De fet, segons ha especificat Mata, aquest “colp de solidaritat va permetre obrir un altre escenari fent que la immigració es convertira en el debat essencial de l’últim cim entre els principals capdavanters”.

“Espanya i la Comunitat és una terra solidària i si cal tornar a estirar el braç per a salvar vides, ho tornarem a fer”, ha indicat Mata, qui ha precisat que “és un problema europeu” en el qual Espanya “no pot actuar sempre com una ONG més”. És per açò que el socialista ha reclamat “solucions de dimensions europees”: “Estem en el marc de la Unió Europea, nosaltres assumim els nostres compromisos, però és impresentable que en aquest marc europeu hi haja un govern populista a Itàlia que negue l’acolliment de refugiats per raons humanitàries”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − dinou =

torrent