25n
25N
25N

Mata no concreta sobre la coalició progressista al Senat: "Ni sí ni no"

El síndic del PSPV en Les Corts evita comprometre’s amb la fórmula de l’Entesa promoguda per Compromís i Podem

Mata no concreta sobre la coalició progressista al Senat: "Ni sí ni no"
20/02/2019 -

La possibilitat de repetir l’Entesa, la coalició de Compromís, PSPV i Podem en la Comunitat Valenciana per al Senat segueix en l’aire. El sotssecretari general dels socialistes, Manolo Mata, no ha aclarit la seua posició sobre el pacte preelectoral. No obstant això s’ha mostrat menys dubitatiu sobre una coalició només amb Compromís: “És el nostre aliat natural“.

Mata assegura que el pacte no és igual perquè la situació tampoc ho és: “Tenim la certesa que Compromís i Podemos no aniran plegats al Congrés, per la qual cosa la situació no té res a veure amb les eleccions de 2016. Crec que hem de valorar-ho, reflexionar-ho, però amb la convicció que si ells no van plegats i nosaltres serem la primera força de l’esquerra i de la Comunitat Valenciana, podem repensar aquella opció de 2016 en altres termes”. Així, el polític s’ha mostrat ambigu i no ha apostat pel sí ni pel no. Afig, a més, que el rebut fins hui “no són propostes serioses”, perquè no s’ha comunicat de forma oficial ni ha nascut dels òrgans de direcció. “Ni sí ni no“, ha conclòs als periodistes.

D’altra banda el síndic adjunt de Podem en Les Corts, César Jiménez, assegura que encara no han rebut una resposta oficial. Des de Podem defensen l’opció de la coalició com una forma d’anticipar-se a una possible majoria del PP: “els precedents són un bloqueig constant de les iniciatives del govern”. Creu, a més, que com a cambra territorial és la millor per a traslladar les polítiques i posicionaments particulars d’una regió, en referència al Govern del Botànic.

Compromís també insisteix en la fórmula Entesa com l’opció vàlida. Mónica Álvaro, la síndic adjunta de Compromís en les Corts, ha animat al PSPV a “apoderar-se” respecte a Madrid i prendre la decisió que interessa als valencians.

Mata diu que no han de desmarcar-se “de res de Madrid” perquè la proposta encara no s’ha produït “de debò”. “Ells fan la proposta perquè nosaltres els diguem que no. Però aclarir-me com aneu al congrés, qui fa la proposta -si Podem, IU o Compromís-… Hi ha moltes coses a parlar“, reafirma. Respecte a Compromís diu que el PSPV farà el possible per a no fer-se “mal”, “ni al Congrés ni al Senat”. “Bastant tenim tots amb enfrontar-nos a la dreta trifàsica com per a discutir coses que no estan damunt de la taula”, sentència Mata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres + 15 =

caixaontinyent
lleida 2020
ruta massamagrell
paterna