25n
Orgull
Orgull

Mata: "Els errors del PP en gestió forestal han servit al Consell per a revisar els protocols"

I.CABALLER/CORTS

Mata: "Els errors del PP en gestió forestal han servit al Consell per a revisar els protocols"
14/08/2018 -

El síndic socialista i sotssecretari general del PSPV, Manolo Mata, ha assegurat que els “errors” del PP en gestió forestal han servit al Consell per a revisar els protocols i afrontar els desastres naturals amb la “màxima garantia”.

Així ho ha explicat Mata aquest dilluns mitjançant un comunicat, qui ha felicitat i agraït el treball de tots els efectius que han col·laborat en les labors d’extinció de l’incendi de Llutxent, que han sigut els “vertaders artífexs” que l’incendi estiga extingit sense haver de lamentar “danys personals”.

“La gran lliçó que ha aportat el PP a la gestió forestal queda reflectida en la història d’aquesta Comunitat amb els incendis més devastadors que ha patit aquesta terra. Han sigut els errors del PP, durant els seus vint anys de governs en matèria forestal, els quals ens han servit per a revisar els protocols i estar preparats per a poder afrontar desastres naturals amb les màximes garanties i seguretat”, ha destacat.

Així mateix, ha criticat el “”carroñerismo” polític del PP”, després de les declaracions realitzades per les diputades, Belén Hoyo i Elisa Díaz, que han demanat la compareixença en la Diputació Permanent de Les Corts del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, perquè done “explicacions” sobre la gestió en l’incendi de Llutxent, ja que és “responsabilitat del Consell donar explicacions davant un succés tan dramàtic” i ha reclamat conéixer si en el Govern valencià estan treballant en l’ordre d’ajudes, “fins a on arribarà, a quins afectats i a quin nivell” o si bé “segueixen de vacances”.

En aquest sentit, Mata ha qualificat les declaracions de “insultants”. “Amb ells vivim l’època de les retallades, de les restriccions i de l’aprofitament personal dels mitjans d’extinció d’incendis”, ha criticat referint-se al cas Avialsa.

El camí que va emprendre el PP quan governava és el que mai cal seguir. El important ara és mirar al futur, millorar els mitjans, dignificar el treball de tots aquells que lluiten contra el foc”, ha indicat, així com “potenciar la col·laboració entre administracions i unificació dels comandaments per a poder afrontar els desastres naturals minimitzant l’impacte i sobretot tractant d’evitar per tots els mitjans que hi haja víctimes”, ha ressaltat.

En aquesta línia, el síndic socialista s’ha mostrat “confiat” davant la recent aprovació en Les Corts de la llei forestal i ha manifestat que els desastres dels anys 2011 i 2012, que va patir la Comunitat en matèria forestal, han servit per a “revisar tots els protocols, sabent que la naturalesa és indomable però sense oblidar que es pot barallar i combatre”.

En aquest sentit, han indicat que 2012 va ser l’any més catastròfic per a la Comunitat amb 57.532,69 hectàrees de bosc cremades en 492 incendis, l’any en el qual “els governs del PP van retallar el 70% d’inversió en gestió forestal”.

COL·LABORACIÓ ENTRE ORGANISMES

Mata ha valorat la forta col·laboració entre diferents organismes que han permés que “no calga lamentar cap víctima”. “Hem perdut 3.000 hectàrees de bosc que seran regenerades i revitalitzades en el termini més curt possible” ha explicat Mata, al mateix temps que ha puntualitzat que “lluny queden ja els incendis de Cortes de Pallás on es van cremar 30.000 o Andilla amb 20.000”.

Respecte a la petició del PP que el president de la Generalitat Ximo Puig done explicacions sobre l’actuació del Consell, el dirigent socialista ha assenyalat que “ja ho va fer la passada setmana en diverses ocasions” des del mateix incendi i s’ha mostrat “convençut” que ho tornarà a fer “quan siga possible” i es dispose de totes les dades perquè l’actuació dels professionals ha sigut “impecable”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 14 =