25n
Orgull
Orgull

Mata (PSPV) diu que "l'efecte Casado" té conseqüències "xenòfobes" a la Comunitat i demana a Bonig que el frene

I.CABALLER/CORTS

Mata (PSPV) diu que "l'efecte Casado" té conseqüències "xenòfobes" a la Comunitat i demana a Bonig que el frene
31/07/2018 -

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha criticat que “l”efecte Casado’ “està tenint conseqüències preocupantment xenòfobes a la Comunitat Valenciana” i ha demanat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que ho “frene”.

En aquest sentit, Mata s’ha referit a una concentració convocada aquest dimarts a Altura (Castelló) contra la implantació en un col·legi de la localitat de religió islàmica i ha acusat al PP en aquest municipi d'”estar cridant” a participar en aquest acte “crispant la convivència i enverinant la relació normalitzada entre religions”.

Mata ha qualificat, a través d’un comunicat, de “preocupant” que el PPCV “no pose límit a manifestacions d’aquest estil que poden tenir conseqüències molt greus” i ha remarcat que “Isabel Bonig és responsable de frenar el que està passant en l’Ajuntament d’Altura que podria deixar un discurs de l’odi com el que s’està veient en altres països amb l’auge de l’extrema dreta”.

El també síndic dels socialistes en Les Corts ha recordat que, en compliment de la normativa estatal, i amb acords des de 1992, les escoles públiques i concertades tenen l’obligació d’oferir a les famílies les classes de religió tant catòlica com a islàmica com a evangelista, “i en tots costats hi ha una bona recepció en aqueixes classes, ja que són els pares els que triaran”.

Per això, ha indicat que des del PSPV estan “recolzant a l’ajuntament i als socialistes d’Altura que estan defensant la llibertat, la llibertat religiosa, la d’opinió i la llibertat, amb majúscules, malgrat que ens agradaria que l’escola estiguera lliure de religió”.

“És evident que els socialistes sempre hem advocat per deixar fora del currículum la religió, perquè es tracta d’una qüestió vinculada a la intimitat personal i familiar, però quan cal complir la llei, el PP no pot combatre-la amb concentracions, amb insults a dirigents del PSPV i qüestionant l’habitabilitat de pensaments diferents i la pluralitat religiosa”, ha expressat Mata.

El sotssecretari general del PSPV-PSOE ha advertit que “es comença recolzant una concentració islamòfoba en un poble i s’acaba celebrant que es tanquen els ports per a evitar l’entrada de persones rescatades en el mar”.

Així mateix, ha lamentat que tant Casado com els dirigents del PPCV vulguen “traure vots a partir d’encoratjar la xenofòbia i rebentant el clima de convivència”, encara que ha indicat que la Comunitat “és una terra solidària que gens té a veure amb els discursos ultres del senyor Casado i ara dels seus sequaces del PP valencià”.

“OPOSICIÓ FRONTAL”

Fa uns dies el PP d’Altura va expressar la seua “oposició frontal” al fet que en l’un centre educatiu de la població s’ensenye Islam i exigia la seua retirada del pla educatiu per al curs 2018-2019.

En un missatge que es pot llegir en el Facebook de Populars Altura s’arrepleguen declaracions de la presidenta de l’agrupació, Teresa Máñez, en les quals manifesta: “La majoria dels pares estem en contra de la implantació de l’ensenyament de l’islam en el col·legi d’Altura, per açò durem a terme les accions que siguen necessàries perquè el Consell retire l’assignatura”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + onze =