25n
25N
25N

Mata creu "molt encertades" les paraules de Puig en el seu discurs en fixar com a reptes la cohesió i el finançament

Mata creu "molt encertades" les paraules de Puig en el seu discurs en fixar com a reptes la cohesió i el finançament
01/01/2020 -

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha considerat “molt encertades” les paraules del president de la Generalitat i secretari general dels socialistes valencians, Ximo Puig, en el seu discurs de Cap d’any i ha valorat en aquest sentit que haja assenyalat la cohesió territorial i el finançament autonòmic just com “els grans reptes per a l’any vinent”.

“No volem que cap valencià ni valenciana tinga una partida de despesa en educació, sanitat o serveis socials diferent de la resta d’Espanya”, ha manifestat Mata sobre aquest tema. Així, ha ressaltat que els ciutadans de la Comunitat Valenciana estan “infrafinançats” i ha assegurat que “la igualtat dels espanyols ha de partir de la pluralitat”.

“En la Comunitat no podem ser iguals sense un finançament just”, ha exposat el representant socialista, que ha apuntat que és en la cohesió on s’ha de trobar “fortalesa” davant la crisi territorial actual.

Manolo Mata ha indicat que en el seu discurs el president de la Generalitat “ha fet un pas molt important: és el primer valencià que té propostes de futur” i ha exposat que “a més, vol acoblar i cohesionar a aquest gran país de valencians”, replet de “diversitat i pluralitat”.

“Hi ha una ofensiva contra la normalitat però la humilitat i la normalitat són valors que ha valorat el president”, ha asseverat el també portaveu del PSPV en Les Corts Valencianes.

Igualment, com Ximo Puig, el sotssecretari socialista ha subratllat “la importància del canvi climàtic com un greu problema al qual tots ens enfrontem”. “El president aposta pel Green New Deal” perquè “el planeta està en perill i el canvi climàtic és una evidència”, ha destacat.

ECONOMIA VINCULADA Al CREIXEMENT

En aquesta línia, Mata ha manifestat que “la protecció de l’Albufera no és només un compromís sinó una necessitat”. “L’esment a l’Albufera ha sigut molt important, ja que està en risc un dels ecosistemes més importants d’Europa. Això ha de calar en les noves generacions”, ha declarat.

El responsable socialista ha ressaltat sobre els grans reptes als quals s’enfronta la societat valenciana i el govern autonòmic del Botànic en 2020, l'”economia circular i verda” com a tasca no sols de “creació legislativa sinó d’execució legislativa”. Referent a això, ha dit que “l’economia vinculada a la sostenibilitat, però també al creixement, ha de ser el gran repte del grup parlamentari socialista” en Les Corts Valencianes per a l’any vinent.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − tretze =

Informacion coronavirus
diputacion covid19
Informacion coronavirus
mancomunidad horta sud