25n
25N
25N

Mata (PSPV) celebra la gestió de Puig en la conferència de presidents: "Ens situa en un canvi del finançament"

Mata (PSPV) celebra la gestió de Puig en la conferència de presidents: "Ens situa en un canvi del finançament"
01/08/2020 -

El síndic socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha celebrat aquest dissabte la “reeixida gestió” del ‘president’ de la Generalitat, Ximo Puig, en la Conferència de Presidents i ha assenyalat que la Comunitat Valenciana “està en l’escamot de l’avançada d’un canvi estructural de l’actual model de finançament que és tremendament injust”.

“Puig ha alçat la bandera de la igualtat entre comunitats, entre ciutadans i ciutadanes, amb el respecte a la diversitat dels territoris”, ha assegurat Mata, qui ha assenyalat que “si hi ha derrotats o guanyadors en la trobada d’ahir, estem en l’escamot de l’avançada d’un canvi estructural de l’actual model de finançament que és tremendament injust per a la Comunitat Valenciana”.

Per al també sotssecretari general del partit, “els valencians i valencianes hem tingut molt mala sort amb el PP que ens ha tocat en aquesta terra”. Mata ha lamentat que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, “comparteix la posició de Castella i Lleó, Galícia i Cantàbria, és a dir, d’aquells que volen blindar un model de finançament injust per a la nostra terra”.

“Les seues declaracions de hui porten a pensar que manté converses secretes amb Feijóo, Fernández Mañueco i altres presidents del PP que volen posar la punta als valencians i valencianes”, ha indicat Mata, i ha retret que el PPCV “continue apostant per l’estratègia de quant pitjor, millor”.

Per a Mata, “resulta sorprenent que pose en qüestió un repartiment de fons que tindran en compte la pobresa a la qual ens va sotmetre el PP amb la pèrdua de 12 punts de renda per càpita, una situació de desocupació superior a la mitjana nacional, una caiguda del PIB vinculat a monocultius econòmics que va forçar el PP, i, sobretot, a les polítiques de cohesió”.

Mata ha destacat que “malgrat les pedres en el camí que tracten de posar els populars valencians, les forces del Botànic continuarem defensant que volem ser iguals a la resta d’espanyoles i espanyols i que mereixerem que la majoria de fons europeus no reembossables i els que vénen a crèdit siguen un al·luvió d’inversions dedicades a la creativitat, l’I+D+i, al nostre teixit productiu més dinàmic, que lluite de manera desmesurada contra la desocupació però que a més mantinga les grans polítiques socials del Consell de Ximo Puig: habitatge, educació, sanitat i serveis socials”. “Hi ha motius per a estar orgullosos i hi ha algú que no vol veure la realitat”, ha conclòs Mata.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze − 2 =