caixa popular

Mata: "El canvi que ha tingut aquesta comunitat en els últims tres anys és revolucionari"

I.CABALLER/CORTS

Mata: "El canvi que ha tingut aquesta comunitat en els últims tres anys és revolucionari"
11/09/2018 -

El síndic del PSPV en Les Corts, Manolo Mata, ha destacat el balanç realitzat aquest dimarts pel president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, que al seu judici, “hui és molt més gran i més honorable” perquè “ha dit veritats com a punys”. “El canvi que ha tingut aquesta comunitat en els últims tres anys és revolucionari i açò no és hiperbòlic”, ha emfatitzat Mata.

Així ho ha indicat mata durant la seua intervenció en el Debat de Política General en el qual ha posat en valor les mesures “revolucionàries” engegades pel Consell i que han millorat la vida dels valencians, ha destacat.

Així, ha criticat les “manipulacions i contradiccions” de la dreta en les seues intervencions que bé podrien formar part de “la presentació d’un programa”, ha ironitzat, i en les quals “en cap moment” s’ha parlat de la qualitat en la sanitat, la justícia o la sanitat, ni del canvi climàtic, ha lamentat.

D’aquesta manera, ha reprovat que en el seu discurs la líder del PPCV, Isabel Bonig, citara 32 vegades la paraula “lliberteu”, però no haguera reflexionat sobre la qualitat de l’educació. “Què vol dir amb llibertat?” s’ha preguntat Mata per a indicar que si amb açò es referia “a pagar amb diners públics l’ensenyament religiós” o feia al·lusió a “la fal·làcia de la igualtat d’oportunitats entre gent que és desigual perquè uns necessiten més que uns altres”.

“Estem gestionant millor que mai” després de “20 anys de PP ens han empobrit”, ha indicat per a qüestionar-se si la societat valenciana era “més feliç” amb la Copa Amèrica o la Fórmula 1 i destacar que “s’ha acabat amb la precarietat i l’explotació del becari perquè ara reben un reben salari idèntic que les persones que estan en plantilla”.

Així, ha reivindicat: “Som una esquerra amable, tranquil·la, que no és sectària que elimina la crispació i és l’esquerra que millor gestiona la complexitat”. Per açò, ha subratllat que els socialistes han contribuït a construir una “nova socialdemocràcia que és capaç de crear aliances estables amb sindicats i altres partits d’esquerres i amb una visió valencianista de la vida política.

RELACIÓ AMB COMPROMÍS

Així mateix, Mata ha valorat la relació del PSPV amb el seu soci de govern Compromís que ha qualificat de “sòlida” i amb un alt grau de “complicitat”. “Açò em recorda a una lady anglesa que en una entrevista li van preguntar si havia tingut ganes de divorciar-se del seu marit i ella va dir: Per Déu no, d’assassinar-ho sí, tots els dies. Doncs aqueixa relació passa per açò, però divorciar-nos mai”, ha subratllat.

Per a concloure, s’ha dirigit a Puig, al que li ha apuntat que s’està lluitant per “una Comunitat insubmisa amb l’infrafinançament, la desigualtat i la violació de drets”. “Quan un té aqueixa visió que el primer és aquesta Comunitat abans que el seu partit i té clara vocació de ser d’esquerres, valencianista, feminista i ecologista es mereix tornar a ser reelegit i apostem per reeditar la situació estem”, ha remarcat.

Puig ha aprofitat el torn de rèplica per a donar les gràcies a tots els intervinents en aquest debat que ha sigut “democràtic, obert” i ha recordat l’efemèride del colp d’estat a Xile fa 45 anys i la mort de Salvador Allén. En homenatge a l’expresidenta Michelle Bachelet citant-la: “Va haver-hi un temps en el nostre país on es va acabar el diàleg, quin terrible és per a una societat que se li acabe alguna cosa tan elemental com és la possibilitat de comunicar-se i entendre’s”.

“Ací també va existir aqueix temps, ara la Comunitat Valenciana viu un temps de diàleg, comunicació, enteniment, d’impuls d’un futur millor i aquest temps, senyories, estic segur continuarà”, ha conclòs Puig davant l’aplaudiment de la bancada del Botànic.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 − 14 =