25n
25N
25N

Mata: "Bonig pot estar tranquil·la: el president Puig lidera la reivindicació pel finançament"

El síndic del grupo socialista en Les Corts Valencianes lamenta que el PP “haga oídos sordos a lo que se ha conseguido gracias al trabajo de este Consell y la sensibilidad del Gobierno de España”

Mata: "Bonig pot estar tranquil·la: el president Puig lidera la reivindicació pel finançament"
08/08/2020 -

El síndic del grup socialista en Les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha considerat hui que la síndica del PPCV, Isabel Bonig, “pot estar tranquil·la” sobre el compromís del Consell de Ximo Puig amb la necessitat d’una reforma del sistema de finançament autonòmic: “No sols el president ha liderat la reivindicació en el si de la Conferència de Presidents, sinó que es tracta d’un compromís recollit en l’acord polític per a la reconstrucció social, econòmica i sanitària de la Comunitat Valenciana que el mateix PP i la resta de grups polítics a excepció de l’extrema dreta van signar la setmana passada en Les Corts Valencianes”. Així ho ha manifestat en resposta a les paraules de Bonig sobre el repartiment dels fons per a fer front a la crisi sanitària, i ha lamentat així mateix que el PP “critique un acord europeu històric”. “Bonig demostra amb les seues declaracions que, si haguera participat en la negociació dels fons europeus per a la reconstrucció, hui dia no tindríem ni acord ni fons per a la reactivació de l’economia”, ha considerat.

“El PP tanca l’orella al que s’ha aconseguit gràcies al treball del president Ximo Puig i la sensibilitat del Govern d’Espanya: 1463 milions d’euros del fons no reembossable estatal per a la Comunitat Valenciana, un acord de 140.000 milions en fons europeus per a Espanya i el compromís del president del Govern que es comptarà amb les comunitats autònomes per a dissenyar el repartiment d’aquests recursos”, ha denunciat Mata. En aquest sentit, ha criticat que el Partit Popular “continue buscant la confrontació en lloc d’aportar propostes”. “La crítica destructiva sempre és més còmoda que el treball per a buscar solucions conjuntes”, ha lamentat, i ha instat a Bonig a “dedicar més temps i energies a presentar projectes de futur perquè la Comunitat puga rebre els màxims fons possibles i menys a entremetre’s en les relacions entre el Govern i altres comunitats autònomes”.

Així mateix, ha recordat que el president Puig va ser “l’únic president autonòmic que va exigir en la Conferència de Finançament que el finançament autonòmic entrara en l’agenda política” i ha assegurat que, en aquesta reunió, “va realitzar una aposta decidida per la igualtat en la diversitat”. “Els socialistes sempre hem defensat aferrissadament la necessitat d’una reforma del sistema injust de finançament autonòmic que el PP va bloquejar durant anys”, ha manifestat Mata, que ha advertit a Bonig de què “no es tracta de privilegis, sinó de la igualtat entre ciutadans tenint en compte la singularitat dels territoris”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quinze − 11 =