caixa popular

Mata a Bonig: "no hi haurà eleccions" perquè "hi ha un projecte que culminar"

I.CABALLER/CORTS

Mata a Bonig: "no hi haurà eleccions" perquè "hi ha un projecte que culminar"
23/09/2018 -

El sotssecretari general del PSPV-PSOE, Manolo Mata, ha respost al president del PP, Pablo Casado, que en un acte a la Pobla de Farnals (València) aquest dissabte ha reclamat “llibertat” en matèries com l’Educació a la Comunitat Valenciana: “Lliçons poques”, ha dit Mata, que considera que l'”última decisió política” de Casado “és una mostra d’indignitat que té en haver mostrat el seu suport al primer ministre d’Hongria, Viktor Orban, recusat pel Parlament Europeu per no complir les regles democràtiques”.

El dirigent socialista s’ha expressat en aquests termes en un comunicat, en el qual ha criticat al líder ‘popular’ i a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, així com el seu suport al mandatari hongarés. “Orban també parla de llibertat a Hongria: llibertat perquè els hongaresos puguen tancar les fronteres als més necessitats, llibertat perquè els rics puguen seguir abusant per a ser encara més rics, llibertat per a tancar a gais i lesbianes o llibertat per a tancar mitjans de comunicació crític”.

Així, ha afegit Mata, “la societat en què es reflecteixen Casado i Bonig” no és la que volen els valencians i espanyols que es caracteritzen “per ser acollidors, treballadors i honrats”.

És per açò que Mata ha posat en valor la “llibertat alliberadora” practicada pel Consell front “al concepte de la dreta de llibertat per a uns pocs a costa del benestar de tots”.

“La dreta parla de baixar o suprimir impostos com el de donacions, successions i patrimoni que l’única cosa que fan és privilegiar al 0,4% de valencians que paga aquest impost enfront de les mesures del Botànic que aposten per donar llibertat perquè la gent en comptes de cobrar la desocupació puga tenir un treball digne o perquè els joves no cobren en treballs precaris sinó que perceben salaris equitatius als d’altres treballadors mitjançant el programa Avalem”, ha explicat.

“NO HI HAURÀ ELECCIONS”

Ací la qüestió, ha continuat Mata, és que “no hi haurà eleccions perquè hi ha un projecte a culminar i cada setmana hi ha més gent que s’està veient beneficiada per les polítiques del Consell”.

Així mateix, ha animat a “no perdre ni un dia” i a “continuar augmentant les beques, creant aules perquè l’educació infantil siga universal i gratuïta, rebaixant les taxes universitàries perquè la igualtat d’oportunitats siga una realitat, fomentant polítiques d’ocupació per als majors de 55 anys i recuperant els drets perduts durant dues dècades de retallades i privatitzacions”.

Amb tot, ha assegurat que “l’important és que les classes mitjanes i les classes treballadores, totes aquelles persones que s’alcen cada matí a treballar puguen veure que el futur dels seus fills serà millor”.

Finalment, el també síndic dels socialistes valencians en les Corts ha recordat que el PSPV “ha defensat sempre” la necessitat d’una reforma del model de finançament que “porte els ingressos que són justs per a la Comunitat”. “El president de la Generalitat és abans ‘president’ de tots els valencians i valencianes que secretari general del PSPV i ha demostrat durant aquests tres anys que on ha anat ha estat la veu dels valencians reivindicant un finançament just”, ha explicat Mata.

“Ja està bé que els primers que es van esborrar d’una reivindicació justa i necessària perquè no els mogueren de les llistes vengen ara a intentar donar lliçons”, ha reclamat Mata qui ha aplaudit que el Govern d’Espanya haja emplaçat al pròxim dimecres la reunió per a començar la negociació política per a reformar el sistema de finançament autonòmic. “Per fi, cinc anys de retard i molts milions de perjudicis perduts per a la Comunitat després començarà un debat vital per als valencians i valencianes”, ha sentenciat Mata.

Més informaciójo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × tres =