25n
25N
25N

Mata acusa Bonig de mentir sobre el pressupost

Mata acusa Bonig de mentir sobre el pressupost
01/11/2019 -

El portaveu socialista en les Corts Valencianes, Manolo Mata, ha indicat aquest divendres que la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, prefereix “regalar-li les oïdes al seu amic l’alcalde de Madrid (José Luis Martínez Almeida) que dir veritats sobre el pressupost”.

Així ha respost Mata a la dirigent del PP, que aquest divendres ha assenyalat que els Pressupostos de la Generalitat Valenciana per a 2020 són “els de les retallades socials perquè cau la inversió un 4,35% i només creixen els impostos en 234 milions els impostos i la despesa per a alts càrrecs i endollats”. “Són una vergonya”, ha censurat.

Sobre aquest tema, Mata s’ha preguntat “qui es pot creure que en l’època del PP es gastava més en polítiques socials?”. En un comunicat, ha insistit que el pressupost destinat a polítiques socials “s’ha duplicat, entre altres coses perquè, d’un pressupost de 16.000 milions d’euros, hem passat a un de 23.000”.

El diputat del PSPV ha matisat que “no han apujat els impostos, el que és veritat és que els que més tenen i els que més s’han enriquit ara sí que estan pagant impostos, com aqueixos 22.000 valencians i valencianes que paguen impost de Patrimoni perquè acumulen 35.000 milions d’euros”.

El portaveu socialista ha afirmat que els pressupostos aprovats pel Consell de Ximo Puig són uns pressupostos “justos, pel fet que no s’apujaran els impostos”, i que “les classes baixes i mitjanes veuen com ja se’ls va eliminar el copagament farmacèutic i l’ortoprotètic”.

De la mateixa manera, “aquells que estan en les residències ja no han de perdre les seues pagues extraordinàries de gener ni la d’estiu”, ha destacat.

A més, segons Mata, “els col·legis estan acabant amb els barracons i s’estan utilitzant les més modernes tècniques perquè climàticament els nostres fills i filles estiguen millor, han tornat els professors al sistema educatiu i, en definitiva, aquest Botànic, que va tindre quatre anys magnífics, tindrà un cinqué any en què de debò es consolidarà la nostra igualtat en drets amb la resta d’Espanya”, ha ressaltat.

“En el que sí que estem d’acord és en quan ha definit els pressupostos com els de la desobediència. Sí, són els de la desobediència enfront de la desigualtat, a la marginació, a la infrafinançament, aqueixos 1.325 milions són els de la desobediència. Els que gastarem en polítiques socials”, ha garantit Manolo Mata.

Per al dirigent socialista, Bonig “es queixa que recaptem més, i recaptem més perquè l’economia va millor”. Per primera vegada, ha destacat, “estem superant totes les barreres de garantir el pressupost amb la resta dels espanyols en polítiques educatives, sanitàries i socials”, i ha assegurat que “cal continuar lluitant per a continuar baixant la desocupació”.

“Aquest és un pressupost encaminat a baixar la desocupació, i donarem la batalla perquè, enfront d’uns que prefereixen donar suport a Ryanair, com és el cas del PP, nosaltres preferim donar suport a les empreses valencianes, aquelles que creguen llocs de treball, i farem tot el possible perquè les que estan no es vagen“, ha puntualitzat Mata.

En aquest sentit, el síndic ha assenyalat a Bonig que el seu grup ha de “comprometre’s a ajudar al fet que Ford es quede en la Comunitat Valenciana”. “Portem anys lluitant per generar uns vincles amb aquesta empresa, que és un motor d’ocupació per a la Comunitat i les empreses auxiliars de la qual donen ocupació també a moltíssims valencians”, ha expressat. La prioritat és, ha sostingut, col·laborar amb la concessionària Ford, “i per a això necessitem un acord de la resta de forces polítiques”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − tretze =