25n
25N
25N

Massamagrell se suma a la Xarxa Memòria Històrica de la CV

Massamagrell se suma a la Xarxa Memòria Històrica de la CV
14/11/2019 -

Paterna va ser l’escenari triat per a realitzar l’última reunió de la Xarxa Memòria Històrica, l’espai de cooperació entre municipis de la Comunitat Valenciana per a reivindicar accions en favor de les víctimes del franquisme i la dictadura.

En aquesta reunió va tindre lloc l’adhesió d’alguns municipis, entre ells Massamagrell, que han elevat el nombre de membres de la xarxa a 104, enfortint l’estructura d’aquesta organització intermunicipal. Al mateix temps, es van tractar punts importants com les noves accions de reivindicació i es van emplaçar a organitzar la pròxima reunió a Castelló, territori també simbòlic per la magnitud de la repressió franquista.

A la trobada van assistir representants institucionals dels diferents municipis membres, els responsables de Memòria Democràtica de les diputacions de Castelló i València, Tania Baños i Ramiro Rivera, respectivament, representants de l’associació Amical de Mauthausen, el secretari de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Vicent Olmedo i el Director General de Qualitat Democràtica de la Generalitat Valenciana, Iñaki Pérez.

En paraules de la regidora de Memòria Democràtica, Araceli Munera: “És emocionant participar en processos com aquest, 104 representant públics, amb el suport de les institucions provincials i autonòmica i acompanyant a la societat civil reivindicarem la memòria, la justícia i la reparació, elements necessaris per a construir un país millor”.

Per part seua, l’alcalde de la localitat, Paco Gómez va destacar “el ferm compromís del govern de Massamagrell amb la memòria històrica i democràtica, exemplificat en la creació d’aquesta regidoria en 2017, per les veïnes i veïns que van patir la pitjor de les repressions i als quals li ho devem tot”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

deu + quinze =

ccccinema
activem alfafar