25n
25N
25N

Massamagrell proposa a la seua ciutadania decidir el futur ús de l'antiga Església de la Verge del Rosari

Massamagrell proposa a la seua ciutadania decidir el futur ús de l'antiga Església de la Verge del Rosari
24/05/2021 -

L’Ajuntament de Massamagrell, des de la Regidoria de Participació Ciutadana, proposa a la ciutadania participar en l’elecció sobre el futur de l’emblemàtic edifici públic de l’antiga Església de la Verge del Rosari, situada en la Plaça de la Immaculada del Barri de la Magdalena. Així doncs, els veïns i veïnes de Massamagrell podran presentar les seues propostes, i més endavant, triar entre elles la que més els interesse, a través del Portal de Participació Ciutadana “Massamagrell Participa”.

Aquesta nova iniciativa municipal es constitueix amb dos objectius principals: d’una banda, canviar l’ús d’aquest edifici públic, millorant-lo; i, per un altre, que aquesta nova reestructuració emane de la voluntat de la majoria de les veïnes i veïns del poble. D’aquesta manera, es consolida una futura Massamagrell feta i concebuda per i per a la ciutadania.

La consulta ciutadana s’inicia hui mateix, dilluns 24 de maig, amb la recollida de propostes, en la qual qualsevol persona podrà decidir quin ús se li dona a aquest il·lustre edifici públic. Aquesta fase recollida de propostes estarà oberta fins al 6 de juny i comptarà diverses campanyes a peu de carrer, on personal expert en participació ciutadana assistirà a tot veïnatge que desitge saber més d’aquesta innovadora iniciativa o vulga participar registrant la seua proposta.

Una vegada finalitzat aquest termini de recollida de propostes, es crearà un Grup Motor amb diferents components tècnics de l’Ajuntament de Massamagrell, els quals estudiaran cadascuna de les propostes ciutadanes recollides, la seua viabilitat tècnica i jurídica, establint, finalment, una llista per al procés de votació. En aquesta última fase, cada persona empadronada en el municipi major de 16 anys podrà triar fins a tres propostes d’aquesta llista final, eixint guanyadora la que més suports reunisca.

En paraules de l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez: “Apostem que aquest nou ús de l’antiga Església de la Verge del Rosari siga un espai de trobada ciutadana, fet pel veïnatge. Aquesta acció servirà per a canviar l’actual ús religiós que té la parcel·la i modificar-la en el Pla General per al que es decidisca pels veïns i veïnes. Continuem apostant per la cogovernança, per una democràcia local que faça de Massamagrell un espai de participació únic, i aquesta nova iniciativa és un pas més cap a aquest objectiu que ens hem marcat”.

Seguint amb aquestes reflexions, Raquel Gómez, regidora de Participació Ciutadana afirma que: “Aquesta consulta pública per al nou ús de l’antiga Església de la Verge del Rosari és una nova i innovadora experiència en la participació ciutadana, ja que en el nostre municipi mai abans s’ha pogut proposar i triar quin nou espai públic volem. Així que anime a tota la ciutadania a participar, proposant i votant, perquè junts i juntes renovem Massamagrell cap al futur”.

Aquesta nova consulta pública s’emmarca dins d’un dels fins que l’actual equip de govern secunda des de fa anys sota la marca Massamagrell Obert: empoderar a la ciutadania de Massamagrell en les decisions públiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 14 =