25n
Orgull
Orgull

Massamagrell llança la campanya 'Super Orgulloses' amb motiu de l'Orgull LGTBIQ+ 2021

Es tracta d’una campanya pedagògica molt visual per a explicar a la ciutadania el concepte de LGTBIQ+

Massamagrell llança la campanya 'Super Orgulloses' amb motiu de l'Orgull LGTBIQ+ 2021
28/06/2021 -

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ+, enguany l’Ajuntament de Massamagrell, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha preparat una programació d’activitats i ha elaborat la campanya ‘Super Orgulloses’.

Hui a les 12 del migdia en la plaça de la Constitució s’ha realitzat l’acte institucional en el qual l’alcalde ha llegit el manifest ‘Els drets LGTBI són i seran sempre drets humans’ de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), i on posteriorment la regidora d’Igualtat ha presentat la campanya ‘Super Orgulloses’.

“Des del nostre ajuntament hem adoptat un enfocament basat en la proximitat a la realitat social prioritzant els drets humans i emmarcant qualsevol actuació en els principis d’igualtat i no discriminació, com es pot observar en la campanya i programació”, ha expressat l’alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

Darrere seua i de la resta de la corporació municipal es trobava exposada la campanya ‘Super Orgulloses’ a través d’una cridanera lona penjada al balcó de l’Ajuntament que estarà visible durant tota aquesta setmana, i sis rollups amb els personatges que componen la campanya, que seran traslladats al hall del Centre Cultural perquè es puguen visitar fins al dia 9 de juliol.

“Cada dia d’aquesta setmana presentarem en les xarxes socials a un d’aquests personatges, personificats en una espècie de superherois. És una campanya pedagògica molt visual per a explicar a la ciutadania el concepte de LGTBIQ+, i l’hem anomenada ‘Super Orgulloses’, pensant en un concepte bidireccional. Primer perquè representa que les persones del col·lectiu estan súper orgulloses de ser-ho, i segon, perquè l’Ajuntament també està super orgullós que el poble de Massamagrell tinga a gent d’aquest col·lectiu, de manera que es valore aquests perfils i que no estiguen estigmatitzats”, ha explicat la regidora d’igualtat, Araceli Munera.

Paral·lelament a la campanya, s’ha organitzat una programació d’activitats entorn d’aquest dia que van començar la setmana passada amb la xarrada de presa de contacte amb la diversitat sexual i la presentació del llibre ‘101 valencianes enfront del meu espill’ de Susana Gisbert. Aquest cap de setmana s’han executat activitats de sensibilització per a públic infantil i juvenil, i aquesta mateixa vesprada hi haurà una sessió de contes sobre diversitat familiar. Les activitats continuaran demà dimarts amb una animació musical del grup Argila, i per al dimecres està previst un contacontes de diversitat i la presentació del llibre de Fani Gran ‘Empar, la becadeta i el patriarcat’.

Les àrees de Biblioteca, Educació i Joventut també s’han sumat a celebrar aquest dia i han realitzat diferents accions. D’una banda, la Biblioteca Pública Municipal ha preparat un recorregut literari sobre igualtat i diversitat que es podrà visitar des de hui fins al 9 de juliol. I per una altra, l’alumnat de sisé de primària dels col·legis San Juan Evangelista, Virgen del Rosario i Obispo Amigó, van rebre tallers de sensibilització LGTBIQ+ perquè anaren prenent consciència del tema i tingueren nocions prèvies a la campanya.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

catorze + 6 =