25n
25N
25N

Aldaia oferirà una mascletá virtual com a alternativa a les seues festes patronals

L’actual crisi sanitària causada pel coronavirus ha causat la cancel·lació de les festes patronals aldaieres d’enguany, però el consistori oferirà actes simbòlics com aquesta mascletà virtual

Aldaia oferirà una mascletá virtual com a alternativa a les seues festes patronals
06/08/2020 -

Com en tots els pobles valencians, el mes d’agost és, sens dubte, el mes per excel·lència de festes, revetlles i actes culturals i festius d’acord amb les festivitats i celebracions de cada poble, municipi i localitat. D’aquesta manera, i d’acord amb les respectives festes valencianes estivals, programades a priori, com tots els anys per a agost, el coronavirus i la seua situació actual, ha fet perillar aquests actes tan esperats per tots i cadascun dels valencians i valencianes, ja que a causa de la pandèmia, els contagis i els rebrots que estem vivint, les festes patronals de molts municipis han estat cancel·lades.

No obstant això, amb il·lusió i esperança, molts municipis i, d’igual forma, els consistoris i les àrees competents en matèria de festes, és a dir, les regidories de festes valencianes, s’han reinventat, si més no cap, quant a la situació actual. I és que, si una cosa brilla en les terres valencianes, això és l’anhel, desig i les ganes de programes i sobretot gaudir de les festes. D’aquesta manera, com a exemple, l’Ajuntament d’Aldaia tenia previst celebrar les seues festes patronals com cada any durant l’última setmana de juliol i la primera d’agost. Com cada any, música, pólvora i cultura s’anaven a unir per a fer gaudir a veïns i visitants d’una programació pensada per a tots els públics, que per la situació actual de crisi sanitària s’ha hagut de cancel·lar per prudència i evitar nous contagis.

Com en la majoria de municipis valencians, durant els dies festius i els dies grans, la pólvora juga un paper fonamental i a Aldaia, tots els anys se celebrarà el Corretraca i la Cordà, dos actes destacats de la programació de festes en els quals els assistents gaudeixen de la pólvora en la seua màxima esplendor, però que enguany tampoc es podran realitzar.

No obstant això, com a alternativa a aquests actes culturals i festius, el consistori d’Aldaia ha organitzat una mascletà virtual en la qual aprofitant un concert de percussió, a càrrec del baterista Paco Sanchis, que a imitació de la mascletà d’un 18 de març en la plaça de l’Ajuntament de València, de Vicente Caballer, farà tremolar a tot el municipi valencià com si en plenes falles estigués.

Així, la mascletà virtual serà hui, dimecres, 6 d’agost, a les 14.00 hores, al centre de la localitat valenciana. A més, el Cant de la Carxofa se celebrarà a les 21.15 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − setze =