caixa popular

La mascletà vertical 2019 calfa motors: 1.700 quilos de pólvora es dispararan en La Marina

Coneix l’horari de la mascletà vertical de València més alta de la història, que dispararà Ricardo Caballer

La mascletà vertical 2019 calfa motors: 1.700 quilos de pólvora es dispararan en La Marina
21/02/2019 -

L’hora de la mascletà vertical de les Falles 2019 era tot una incògnita. No obstant això, aquest sorprenent espectacle pirotècnic que marca l’inici del calendari faller ja té data: 23 de febrer a les 20.00 hores. De la mà del més gran, Ricardo Caballer, valencians i turistes gaudiran, en La Marina, de la mascletà vertical més alta de la història. Una mescla de tret tradicional amb focs artificials, en un espectacle d’uns deu minuts de durada, aproximadament, que aterra a la nostra ciutat amb el patrocini d’Amstel.

Sota el nom ‘Nit de les Falles’, la mascletà vertical de València estarà composta per un total de 1.700 quilos de material pirotècnic que, en paraules de Ricardo Caballer, “s’arribarà a disparar 600 quilos de pólvora, tres vegades el pes d’una mascletà completa normal, en tan sols 20 segons”. Tot un espectacle per a la vista, i per a les oïdes, que comptarà amb un terratrémol final que tindrà una potència equivalent a tres mascletaes de la Plaça de l’Ajuntament juntes.

Ningú està disposat a perdre’s un dels espectacles pirotècnics de les Falles 2019 en els quals la pólvora serà més que protagonista. Amb 50 metres d’ample i 100 de llargària, 5.000 trons i una grua de 20 metres, que mantindrà suspesa la plataforma de la mascletà, l’aposta de Caballer segueix els patrons d’esdeveniments similars, encara que “tornant-nos una mica bojos”.

Una altra de les grans diferències és que, a pesar que el tret es realitzarà al costat del Veles e Vents de la Marina de València, l’espectacle podrà gaudir-se des de qualsevol punt de la zona, gràcies al seu nou disseny. Així, com ha explicat el regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera, Pere Fuset, “en les mascletaes el punt de visibilitat òptima és reduït. Ací milers i milers de persones podran veure-ho en bones condicions”.

Però la ‘Nit de les Falles’ és molt més que la mascletà vertical. Per això, s’han organitzat diferents activitats per a amenitzar l’espera. Al matí, els Concerts en La Pèrgola posaran la música des de les 11.30 fins a les 14.30 hores; a les 15.30 hores, començarà el ‘tardeo’ en Amstel Art fins a completar aforament; i, a partir de les 17.00 hores, serà el torn de tres concerts, que continuaran després de la mascletà vertical de la Marina, encara que seran de pagament.

Fuset ha recordat que, encara que s’habilitaran aparcaments addicionals, és recomanable utilitzar el transport públic per a acudir a un esdeveniment que espera una gran afluència de gent. D’aquesta manera, el servei de l’EMT es reforçarà des de les 16.00 fins a les 23.00 hores. Per descomptat, també estarà disponible el servei de metro, que no té previst convocar aturs parcials fins al mes de març.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =