25n
25N
25N

Les "sirenes" de Nadal-Martí marquen una mascletà envolvent i ensordidora

La Comissió Ciutat-Port ha exhibit una pancarta gegant contra l’ampliació del port durant la mascletà

Les "sirenes" de Nadal-Martí marquen una mascletà envolvent i ensordidora
07/03/2020 -

Les “sirenes” de la pirotècnia Nadal-Martí de l’Olleria ha donat principi a la setena mascletà del calendari faller, que ha envoltat tot el perímetre del clos de la Plaça de l’Ajuntament per a compondre un tret intens i envolvent.

Un total de 200 quilos de pólvora han servit per a fer vibrar la Plaça de l’Ajuntament durant més de sis minuts. Les Falleres Majors, Consuelo Llobell i Carla García, han donat principi al tret d’aquest dissabte amb un ‘Senyora pirotècnica, pot començar la mascletà!’.

El tret de hui ha començat amb unes “sirenes”, un efecte de so “marca de la casa” que sonaven com els senyals sonors de les ambulàncies o els cotxes de Policia. Després d’això, s’ha desencadenat un potent aeri amb llums de colors que ha amagat sota el fum tot el perímetre central de la plaça.

Cinc retencions, 21 punts de tret, terratrémol terrestre i aeri i un bombardeig final tot “made in l’Olleria” són els elements de la setena mascletà d’enguany, que segons ha explicat un dels pirotècnics, Javi Nadal, “ha anat molt bé”.

Aquest és el cinqué any consecutiu que els de la Vall d’Albaida s’encarreguen d’un dels trets de la Plaça de l’Ajuntament. Després d’eixir el 5 de març en 2019, enguany els ha tocat un dissabte, un dels dies de més afluència.

Des del balcó de l’Ajuntament han presenciat la mascletà, al costat de les Falleres Majors i les seues corts, l’alcalde, Joan Ribó; el president de les Corts, Enric Morera; la consellera de Justícia, Gabriela Bravo; i diversos regidors de l’Ajuntament. Entre ells, el regidor de Cultura Festiva, Carlos Galiana; el vicealcalde, Sergi Campillo; la portaveu del PP a l’Ajuntament, María José Català; la regidora de Ciutadans i Fallera Major de 2018, Rocío Gil; i els edils de Compromís Gloria Tello i Pere Fuset.

La Creu Roja atén 19 persones en la setena mascletà de les Falles 2020

La Creu Roja ha atés aquest dissabte a 19 persones durant la setena mascletà del calendari oficial de les Falles de 2020 disparada en la Plaça de l’Ajuntament de València, segons dades de l’entitat. Les 19 atencions han sigut: 11 per lipotímies, tres per ferides, dues crisis d’ansietat i dues contusions així com una intoxicació etílica.

Per a aquest tret La Creu Roja ha preparat un dispositiu amb dues ambulàncies SVA, quatre ambulàncies SVB, tres vehicles de transport i un vehicle de coordinació.

Així mateix, han participat 82 voluntaris de l’entitat, en concret, dos infermers, 12 TES, 65 socorristes i tres coordinadors.

La Comissió Ciutat-Port exhibeix una pancarta gegant contra l’ampliació del port durant la mascletà

La Comissió Ciutat-Port ha desplegat durant la setena mascletà de les Falles una pancarta de cinc per tres metres amb el lema ‘No a l’expansió del port’ per a “cridar l’atenció de la ciutadania sobre els efectes negatius per al medi ambient i la salut que tindrà la decisió faraònica de l’Autoritat Portuària de València (APV), d’ampliar el Port de València”.

La Comissió Ciutat-Port, entitat integrada per l’Horta, Acció Ecologista-Agró, Ecologistes en Acció, l’Associació de Veïns i Veïnes de Natzaret, la plataforma El Litoral per al Poble i altres col·lectius, considera que existeixen “dubtes fundats sobre les presumptes bondats de l’ampliació nord del Port de València”. Actualment, l’Autoritat Portuària de València (APV) té projectades “diverses infraestructures, tant portuàries com viàries, que es van presentant fraccionament davant la societat”.

Segons han assegurat, el motiu d’aquest “fraccionament” és “evitar el rebuig social que provocaria el coneixement de tots els impactes ambientals i per a la salut que comporta l’ampliació de la superfície del Port de València i de la seua capacitat de trànsit de contenidors”. “Una bona prova de la racionalització d’aquesta desconfiança ha sigut la recent reformulació del projecte de l’ampliació nord, amb la renúncia de l’APV al dragatge de 22 metres i la prolongació del dic d’abric”.

“Des de la Comissió Ciutat-Port sospitem que des del principi les autoritats locals, autonòmiques i estatals han seguit una estratègia política de distracció i confusió dirigida a la manipulació de l’opinió pública. Per això, volem recordar als nostres governants que l’Emergència Climàtica és una realitat del present que condiciona el creixement portuari i que s’està ignorant amb una alarmant temeritat”, han asseverat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 5 =