25n
25N
25N

Més nombres de places per a gaudir de la mascletà des del balcó de l'Ajuntament

Més nombres de places per a gaudir de la mascletà des del balcó de l'Ajuntament
07/02/2017 -

Després de l’experiència de l’any passat, que el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha qualificat “d’un autèntic èxit”, l’Ajuntament de València ha decidit duplicar el nombre de persones triades per mitjà de sorteig que podran gaudir d’una de les mascletaes falleres des del balcó principal de l’Ajuntament. En total, 360 ciutadanes i ciutadans, a raó de 20 cada dia, que hauran de complir el requisit d’estar empadronats a València.

Pere Fuset ha recordat que en les Falles del 2015 van ser 18.000 les persones inscrites per a optar al sorteig, del qual van eixir les ciutadanes i ciutadans que, amb un acompanyant, van poder assistir a una de les mascletaes de Falles juntament amb representants de comissions falleres, juntes locals d’altres poblacions, falleres majors i les seues corts d’honor, autoritats i convidats…, fins a completar l’aforament de 195 places que, segons els tècnics, té el balcó, pel qual han passat, des que el nou govern municipal va decidir obrir-lo a veïnes i veïns de València i visitants de la ciutat, ja més de 166.000 persones. En aquest sentit, Fuset ha assenyalat que l'”obertura del balcó al poble ha sigut tot un símbol dels nous vents que bufaven en el govern de la ciutat, i un any més volem que continue sent el balcó del poble també en Falles, també durant les mascletaes, i fins i tot dupliquem el nombre de places”.

Fuset ha explicat el “senzill” mecanisme d’inscripció. “Qualsevol valencià o valenciana empadronat a la ciutat de València, que són els qui amb els seus impostos fan possible eixe cicle de mascletades, es podran inscriure en la pàgina web <www.valencia.es/sorteigmascleta> o <www.valencia.es/sorteomascleta> des de hui i fins a les 23.59 hores del pròxim diumenge 19. A partir d’ací, els qui s’inscriguen optaran a un sorteig de 10 entrades dobles cada dia amb un aforament que enguany es duplica per a donar la màxima possibilitat que siguen més els qui poden complir el que per a molts és un somni: presenciar una mascletà des del balcó principal de l’Ajuntament.”

Les persones triades per sorteig hauran de ser majors d’edat i hauran de personar-se en l’Ajuntament proveïts del DNI. La invitació no podrà canviar-se per cap altre dia al qual haja correspost, i en cas de no poder assistir es recorrerà a una llista de reserva.

A més de la que té com a destinatària la ciutadania en general, dues línies més d’assistència al balcó previstes a què s’ha referit Fuset en roda de premsa garanteixen la presència de representants de les comissions falleres de la ciutat de València i de les juntes locals falleres d’altres poblacions valencianes en aquestes primeres Falles declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En el primer apartat hi haurà cada dia, entre l’1 i el 15 de març, quatre representants d’un total de set comissions falleres. “En total, 28 representants diaris de la festa fallera de la ciutat, i un total de 420 durant els 15 dies. Les comissions convocades, continuant l’orde iniciat l’any passat, seran des de la 110 (Plaça de Lope de Vega) fins a la 207 (Mestre Lope – Josep Carsí).

Respecte a les juntes locals convidades, que podran acudir amb un total de quatre representants, seran les d’Alberic, Alboraia, Alzira, Aldaia, Alfafar, Algemesí, Alginet, Almussafes, Benaguasil, Benetússer i Benifaió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − set =