25n
25N
25N

Qui podrà sol·licitar les mascaretes gratuïtes a les farmàcies?

A partir de la pròxima setmana, les farmàcies repartiran mascaretes gratuïtes entre els col·lectius més vulnerables a la Covid-19

Qui podrà sol·licitar les mascaretes gratuïtes a les farmàcies?
17/04/2020 -

El repartiment gratuït de mascaretes a les farmàcies de la Comunitat Valenciana començarà a principis de la setmana que ve. D’acord amb la resolució publicada al Diari Oficial de la Generalitat, el Consell donarà un total de 3,6 milions de mascaretes entre les diferents farmàcies de València, Alacant i Castelló, amb l’objectiu que arriben a més d’un milió de valencians i valencianes. Així, es preveu que entre el dilluns i el dimarts de la setmana que ve comence el repartiment.

No obstant això, serà necessari complir uns requisits per a rebre una mascareta gratuïta. I és que, com ha informat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, el repartiment gratuït de mascaretes serà per a les persones majors de 65 anys o persones amb malaltia significativa crònica en múltiples sistemes orgànics, malaltia dominant crònica en tres o més sistemes orgànics, neoplàsies dominants, metastàtiques i complicades o necessitats sanitàries elevades. En definitiva, col·lectius que tenen una major vulnerabilitat al virus.

Aquest carregament de mascaretes arribava amb l’últim enviament de material sanitari que arribava aquesta setmana a la Comunitat Valenciana, procedent de la Xina. L’avió, a més, contenia 66.000 equips de protecció individual, 170.000 ulleres de protecció i 20.000 termòmetres, que es repartiran entre els diferents centres sanitaris i sociosanitaris d’Alacant, València i Castelló.

Com sol·licitar una mascareta gratuïta a la farmàcia

Tal com han informat des de la Conselleria de Sanitat, les persones majors de 65 anys o amb malalties oncològiques o cròniques podran rebre fins a un màxim de tres mascaretes per persona. Per això, tan sols hauran d’acostar-se a la seua farmàcia i presentar la targeta SIP. Això sí, des de Sanitat han explicat que aquesta primera donació no té per què ser l’última, perquè tot dependrà de l’evolució de la pandèmia i de les necessitats de les persones més vulnerables a la Covid-19.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

15 − dotze =

museo prehistoria