25n
Orgull
Orgull

Les mascaretes deixen hui de ser obligatòries en l'exterior si es mantenen els 1,5 metres de distància

Les mascaretes deixen hui de ser obligatòries en l'exterior si es mantenen els 1,5 metres de distància
24/06/2021 -

Les mascaretes deixen hui de ser obligatòries en l’exterior si es manté 1,5 metres de distància o quan es vaja amb persones convivents, segons ha informat aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant la roda de premsa posterior al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

“Tots els indicadors ens diuen que anem en el camí adequat i, amb les altíssimes taxes de vacunació és aconsellable que es comence a introduir una flexibilització respecte a l’ús obligatori de les màscares”, ha detallat Darias.

Aquesta mesura està inclosa en el Reial decret llei de flexibilització de la màscara que aprovarà aquest dijous el Consell de Ministres, que se celebrarà de manera extraordinària, i es farà efectiva a partir del pròxim dissabte 26 de juny.

La iniciativa, que tal com ha assenyalat la ministra és “nacional” i, per tant, s’ha d’aplicar en tots els territoris d’Espanya, es basa en un informe elaborat per la Ponència d’Alertas i Plans de Preparació i Resposta.

No obstant això, la màscara continuarà sent obligatòria en esdeveniments multitudinaris que se celebren dempeus a l’aire lliure, però no si se celebren asseguts i es garanteix la distància d’1,5 metres. També seran obligatòries en espais tancats d’ús públic, així com en els mitjans de transport públic.

Així mateix, no hauran de portar màscares els ancians en les residències dels quals el 80 per cent tinga la pauta completa de vacunació, si bé els treballadors que els atenen sí que hagen de portar-la i les persones que els visiten.SEMPRE CAL PORTAR DAMUNT UNA MASCARETA

Tampoc hauran de portar-la les persones amb alguna malaltia que els impedisca a utilitzar-la, ni els passatgers de vaixells o vaixells en les seues cabines o quan estiguen en la coberta i es puga mantenir la distància d’1,5 metres.

“Són mesures progressives, graduals i prudents. És una mesura important, que vindrà bé perquè la ciutadania la demandava, però cal ser prudent”, ha detallat la ministra de Sanitat, per a avisar que les màscares “sempre cal portar-la damunt”.

D’altra banda, Darias ha destacat el descens “lent, però consolidat” dels contagis a Espanya, així com l’homogeneïtzació de la transmissió que s’està produint entre les comunitats autònomes. No obstant això, ha detallat que dues comunitats autònomes tenen un 20 per cent més d’incidència acumulada que la resta, representen el 34 per cent dels contagis en tota Espanya, encara que quatre se situen per davall de la mitjana nacional.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dotze + 17 =