25n
25N
25N

Continuen sent efectives les mascaretes mullades per la pluja?

Informa’t del que recomanen els experts quan una mascareta es mulla per la pluja

Continuen sent efectives les mascaretes mullades per la pluja?
05/11/2020 -

Ja ha arribat el primer temporal de la tardor. Les fortes pluges seran presents al llarg d’aquests dies a la Comunitat Valenciana, i un dels dubtes més freqüents, des que les mascaretes formen part del nostre dia a dia, és si continuen sent efectives si es mullen per la pluja. Això és el que diuen els experts:

La mascareta mullada serveix?

La resposta és No. D’acord amb el Ministeri de Sanitat, en les seues recomanacions sobre l’ús de mascaretes, es recomana rebutjar tan prompte com siga possible la mascareta humida, ja que no només dificulta la respiració i facilita que s’acumulen bacteris a les mascaretes, sinó que, a més, perd completament la seua efectivitat per a prevenir infeccions.

No obstant això, per a le smascaretes reutilitzables, l’Organització Mundial de la Salut recomana deixar-les assecar abans de tornar a utilitzar-les. D’aquesta manera, en dies de pluja es recomana eixir de casa amb una mascareta de recanvi per a poder canviar-la si fora necessari.

On tirar la mascareta

Malgrat que el material amb el qual està fet les mascaretes pot confondre a la ciutadania, és molt important que es tiren al contenidor de restes, mai al contenidor groc. Així, de la mateixa manera que les mascaretes, els guants també hem de tirar-los al contenidor de restes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tretze − 8 =