25n
25N
25N

València lluirà encara més brillant en un Nadal amb una cavalcada que promet

València lluirà encara més brillant en un Nadal amb una cavalcada que promet
10/10/2019 -

L’Ajuntament de València ha augmentat al voltant d’un 20% la inversió en la il·luminació nadalenca de 2019, fins a un total de 121.000 euros i 120 punts decoratius, amb l’objectiu d’arribar a tots els barris i reforçar el comerç de proximitat.

Al desembre s’instal·laran elements ornamentals en més d’una trentena de punts del ‘cap i casal’ entre carrers, places i pobles, al costat del reforç de la il·luminació en tots els carrers que donen a la plaça de l’Ajuntament, avança el consistori en un comunicat.

Entre els quasi 120 punts decoratius de llum per tota València hi haurà tant arbres de Nadal com rètols, arcs o la il·luminació del Betlem. Aquests elements d’atracció serviran per a complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places urbanes durant les festes.

Al mateix temps, per a accentuar la il·luminació de la plaça de l’Ajuntament, s’instal·laran elements decoratius a l’inici dels carrers que conflueixen: Sang, Periodista Azzati, Lloria, Barques, Marqués de Sotelo, Russafa, Ribera, Correus, En Llop, Barcelonina, Carrer i María Cristina. També es valorarà, a l’hora d’adjudicar el contracte, la instal·lació de motius ornamentals en Passeig de Russafa i carrer Barques.

El disseny i instal·lació de les llums nadalenques es durà a terme sobre la base de criteris de sostenibilitat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibren “el menor consum energètic i un alt valor estètic”, segons recullen les condicions.

Amb l’augment de fons, l’Ajuntament tracta de “donar resposta a les demandes dels veïns, arribant a tots els barris”. Un exemple és la nova il·luminació a la Font d’En Corts, que lluirà un rètol de ‘Bon Nadal’ en la carretera “per petició ciutadana”.

“LA CAVALCADA QUE VALÈNCIA MEREIX”

Més enllà de les llums, la programació nadalenca de València es veurà reforçada enguany amb la doble sessió de ‘Campanades’, la ‘Bústia Real’ i les activitats en els barris, així com la nova configuració artística de la Cavalcada de Reis per a convertir-la en “la qual València mereix”, com ha assegurat el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset.

També es manté la “descentralització” de la programació en els barris impulsada en els últims anys, al costat del “reforç” del centre històric de València per a ajudar al xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any.

“València és una ciutat de barris, i la nostra política està encaminada a atendre les demandes del veïnat que històricament han sigut oblidades en benefici d’una política centralista i de grans esdeveniments”, ha reivindicat la responsable de Gestió de Recursos, Luisa Notario.

De fet, l’increment d’inversió en la il·luminació ornamental de Nadal ha sigut “constant” en els últims quatre anys, des dels 60.000 euros destinats en 2015 fins als 80.000 (sense IVA) de l’any passat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

8 − tres =