25n
25N
25N

La inversió en pirotècnia continua creixent a València

Foto de Rafa González

La inversió en pirotècnia continua creixent a València
30/01/2019 -

El govern de Joan Ribó ha incrementat un 50 per cent en quatre anys la retribució que les empreses pirotècniques reben per cada mascletà a la plaça de l’Ajuntament. En les Falles d’enguany, el quart increment consecutiu de 500 euros permetrà arribar fins als 6.000 euros per disparada, el que suposa dos mil euros més respecte a 2015. A més, se sumen 7.000 euros per a la Nit del Foc, per reforçar-la com a principal atractiu pirotècnic del calendari faller.

El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València i president de Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, ha valorat aquest nou increment. «Complim el compromís adquirit des del primer dia amb un sector importantíssim per a les Falles com és el pirotècnic, fonamental per ser un pilar bàsic de les Falles Patrimoni Immaterial de la Humanitat i també pel gran i evident retorn econòmic que ofereix a la nostra ciutat», ha explicat.

Fuset ha destacat que «fruit del diàleg directe amb el sector, les reunions mantingudes i el qüestionari que ens van respondre els pirotècnics valencians, hem sigut capaços de reforçar la qualitat i diversitat dels espectacles pirotècnics que hi ha hagut als darrers anys». En eixe sentit, Fuset ha afegit que «hem escoltat les peticions del sector i amb un millor tracte el gran públic també ha pogut gaudir d’una combinació de la tradició amb apostes innovadores, en Falles i també en altres festes com les de Nadal o la Gran Fira a l’estiu».

La Gala de la Pirotècnia desvelarà demà dijous (a les 20 hores al Palau de l’Exposició de València) el calendari d’espectacles pirotècnics del programa faller d’enguany. Aquesta agenda de disparades es complementarà, a més, amb el gran espectacle organitzat per Amstel -patrocinador oficial de les mascletades-, que tindrà lloc el dia previ a la Crida, en La Marina de València.

Durant la gala, a més, el sector pirotècnic retrà homenatge a Accitana María Angustias, empresa pirotècnica de Guadix (Granada), que enguany hauria complit una dècada ininterrompuda disparant mascletades en Falles de no ser per l’accident que varen patir en novembre de l’any passat, que va causar víctimes mortals. Amb aquest premi, des de JCF volen reconéixer el seu esforç «per vindre a València a donar-ho tot, guanyant-se la confiança del públic valencià i de moltes comissions falleres que també han confiat en el seu art».

També rebrà el reconeixement de la Junta Central Fallera la comissió de la plaça de Montolivet, que compta amb una consolidada colla de dimonis presents a molts correfocs valencians i dispara fins a tres mascletades potents en la setmana gran de Falles, incorporant, a més, tant una mascletà de color per a cremar la seua falla, com una mascletà manual infantil. Amb aquests reconeixements anuals, des de JCF es vol valorar «el treball del col·lectiu faller per l’art valencià del foc».

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + set =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa