25n
25N
25N

La Comissió 8-M suma forces per a la pròxima vaga feminista, "més àmplia i més estatal" que en 2018

E.P

La Comissió 8-M suma forces per a la pròxima vaga feminista, "més àmplia i més estatal" que en 2018
10/01/2019 -

La Comissió 8-M, convocant de la vaga feminista del passat 8 de març, està treballant i sumant forces per a “construir” la pròxima vaga feminista de 2019, que serà “més àmplia i més estatal” que la de l’any passat.

Mancant tot just dos mesos per a la pròxima vaga feminista, la Comissió 8-M va celebrar aquest dimarts una assemblea multitudinària perquè està en “plena organització”. Els dies 26 i 27 de gener se celebrarà la pròxima trobada estatal a València, un espai en el qual continuarà el debat i la construcció de la vaga.

Fonts de la Comissió 8-M, integrada per organitzacions del moviment feminista de tot Espanya, han apuntat a Europa Press que enguany “el principal motor” de la convocatòria no serà solament Madrid, sinó que tots els territoris estan treballant en les seues respectives convocatòries perquè assumisquen tant protagonisme com el que va tindre la capital en any passat.

El passat 8 de març, coincidint amb Dia Internacional de la Dona, milers de dones van eixir als carrers per a reclamar la igualtat. Encara que va haver-hi mobilitzacions en altres ciutats, Madrid va ser el focus principal d’aquesta mobilització i, de fet, la Delegació del Govern a Madrid va xifrar en 170.000 les persones assistents.

Les feministes integrades en les diferents comissions territorials del 8-M porten diversos mesos treballant i debatent idees perquè la convocatòria del 2019 “siga més potent” que l’anterior. I, segons asseguren les mateixes fonts, ara mateix estan centrades en aquesta tasca, malgrat l’anunci de noves mobilitzacions per part de quasi un centenar d’organitzacions feministes davant l'”atac” de VOX a les polítiques d’igualtat i a les dones.

Segons han argumentat des de la Comissió 8-M, “ara, abans i sempre” són contràries a les polítiques de “dreta i ultradreta”, però el seu objectiu és “treballar col·lectivament per a aconseguir un canvi vertader polític i social” que “millore el món” per a les dones. Al seu judici, aquesta serà l’única manera que VOX “caiga” pel seu propi pes. “Si el canvi va cap a on desitgem, caurà només”, sostenen.

En qualsevol cas, han expressat el seu suport a les mobilitzacions anunciades i, per això, les integrants de la Comissió 8-M acudiran si així ho desitgen, encara que ho faran “a títol individual” i “sense la pancarta” de la Comissió.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × tres =