25n
25N
25N

El 62% dels municipis de la Comunitat Valenciana no registra nous casos des de fa dues setmanes

El 62% dels municipis de la Comunitat Valenciana no registra nous casos des de fa dues setmanes
26/04/2020 -

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat el “senyal d’esperança” que llancen les últimes dades de la situació del coronavirus en la Comunitat Valenciana i ha ressaltat que el 62 per cent dels municipis de la Comunitat Valenciana no han registrat cap nou cas de la COVID-19 en dues setmanes.

Així ho ha explicat en una compareixença després de participar en la videoconferència d’aquest diumenge entre el president del Govern, Pedro Sánchez, i els presidents de les comunitats autònomes.

Després de recordar al principi de la seua intervenció a les persones mortes amb coronavirus i llançar un “missatge de reconeixement i pesar en nom de tota la societat valenciana”, Ximo Puig ha assegurat que “hi ha motius d’esperança” en la Comunitat Valenciana.

D’una banda, ha recalcat que aquest diumenge és un “dia d’alegria” perquè “comença una de les mesures d’alleujament del confinament més esperada”, l’eixida dels xiquets, amb “llum als carrers, la llum que donen els xiquets i xiquetes”. Ha animat a “aprofitar el dia de primavera valenciana”.

El ‘president’ ha indicat que també hi ha “senyal d’esperança” en la situació sanitària, amb unes dades que, no obstant això, cal “prendre amb tota la cautela i prudència perquè no estem fora de la crisi”, ha puntualitzat.

En aquest sentit, ha destacat que el 62% dels municipis de la Comunitat Valenciana, en total 337, no han comptabilitzat nous casos de positius de coronavirus durant els últims 15 dies. A més, ha ressaltat que més del 55% dels diagnosticats s’han curat, més de 2.600 persones.

D’aquesta manera, ha posat el focus també en què de tots els casos diagnosticats, només tres de cada deu romanen actius, quan a principis d’abril eren nou de cada deu.

En la mateixa línia, ha destacat que el nombre de persones hospitalitzades s’ha reduït a la meitat en dues setmanes i que feia més d’un mes que no hi havia menys de 800 persones ingressades i “continua el descens”.

Puig ha valorat també que la incidència acumulada del virus per cada 100.000 habitants, durant els últims 14 dies, és de 26 casos, “una tercera part de la mitjana espanyola”, ha destacat, per a subratllar que “només quatre de les 17 autonomies tenen una incidència més baixa”.

A més, ha explicat que s’han realitzat més de 102.000 proves PCR i 20.00 test ràpids, per la qual cosa, segons ha assegurat, s’està “avançant a garantir la seguretat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

14 + quinze =